Adi Iacob

Inteligența artificială în viața de zi cu zi: Prima Olimpiadă la care va fi folosită recunoașterea facială pentru acces

Thumbnail

Compania niponă NEC a anunțat că va oferi un sistem de recunoaștere facială pe scară largă pentru Jocurile Olimpice de Vară și Paralimpice 2020 din Tokyo. Sistemul va fi folosit pentru a identifica peste 300.000 de persoane, inclusiv sportivi, voluntari și jurnaliști. Este prima dată când tehnologia de recunoaștere facială va fi folosită cu acest scop la Jocurile Olimpice.

Sistemul NEC folosește un sistem dotat cu inteligență artificială numit NeoFace. Reprezentanții NEC susțin că firma produce cea mai bună tehnologie de recunoaștere a feței la nivel mondial, bazată pe teste de referință de la Institutul Național de Standarde și Tehnologie din Statele Unite, scrie The Verge.

Jocurile Olimpice din Tokyo prezintă noi provocări de securitate care vor necesita identificarea rapidă. Spre deosebire de alte evenimente anterioare, Tokyo 2020 nu va avea un singur parc olimpic unde oamenii se pot mișca liber între mai multe locații și facilități; în schimb, evenimentele vor fi răspândite în zona metropolitană, iar oamenii vor trebui să se autentifice de fiecare dată când intră undeva.

Scopul organizatorilor este ca sistemul de recunoaștere facială să accelereze acest proces cât mai mult posibil. De asemenea, pericolele asociate cu timpii de așteptare în căldură reprezintă o preocupare pentru organizatori. 

Jocurile Olimpice încep pe 24 iulie 2020 și dacă temperaturile vor fi la fel cu ceea ce a experimentat Japonia în ultimele două săptămâni, va fi cea mai calduroasă Olimpiadă din mai mult de un secol.

NEC a testat tehnologia, arătând cum sportivii și ceilalți membri ai personalului nu ar putea intra în locații în cazul în care dețin un card de identitate al altcuiva. Compania a invitat și un fost jucător de volei cu o înălțime de 208 cm, care a demonstrat că sistemul ar funcționa cu oameni de toate înălțimile, deși, cu siguranță, a trebuit să se aplece puțin. Sistemul a funcționat fără probleme, cu mai mulți oameni care se mișcă repede, ecranul afișând fotografia deținătorului de card IC aproape imediat după.

NEC are o experiență solidă în acest domeniu, dar, pe măsură ce familiaritatea cu tehnologia de recunoaștere a feței crește pe plan mondial, Tokyo 2020 ar putea fi cel mai înalt test de profil încă.

Parallax

Vizualizari
124
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri