CZ

Vânzările iPad revin pe creștere după 3 ani. Cum a mers iPhone

Imagine principala
iPad iPhone

Vânzările de tablete iPad au crescut cu 15% în trimestrul al treilea fiscal al anului 2017 față de nivelul de anul trecut, prima creștere a acestui produs al Apple din ultimii 3 ani, potrivit datelor comunicate de compania americană.

Apple și-a anunţat rezultatele financiare pe al treilea trimestru fiscal, potrivit cărora compania condusă de Tim Cook a ajuns la o valoare de 800 de miliarde de dolari și și-a  consolidat poziţia de lider în topul celor mai valoroase din lume, scrie News.ro.

Faţă de trimestrul similar al anului anterior, în trimestrul III al anului fiscal 2017, vânzările de iPad-uri au fost mai mari cu 15%, în privința numărului de unități. Tableta nu mai cunoscuse o creștere a vânzărilor din anul 2014, notează sursa citată.

În trimestrul III 2017, Apple a vândut 11,4 milioane de tablete.

În schimb, veniturile obținte din vânzarea acestor iPad-uri au fost de 4,96 miliarde de dolari în trmestrul al treilea 2017 fiscal, în creștere cu doar 2% față de același trimestru al anului fiscal precedent.
 

Dezechilibrul vine din faptul că creşterea vânzărilor este adusă de noul model ieftin de iPad. În martie anula acesta, Apple a lansat un înlocuitor pentru iPad Air 2, care costă 329 de dolari, mai scrie News.ro. Compania americană a ales o marjă mai mică de profit pentru a creşte vânzările, ceea ce este atipic pentru Apple.

La telefoanele inteligente iPhone, Apple a avut o creștere mai firavă: aproximativ 40,4 milioane unități vândute în trimestrul III al anului fiscal 2017, cu numai 2% mai multe decât în același trimestru al anului precedent.

Veniturile obținute de companie din vânzarea de iPhone-uri au fost de 24 de miliarde de dolari, cu 3% peste nivelul din trimestrul III al anului fiscal 2016.

Parallax

Vizualizari
203
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri