CZ

Vânzările iPad revin pe creștere după 3 ani. Cum a mers iPhone

Imagine principala
iPad iPhone

Vânzările de tablete iPad au crescut cu 15% în trimestrul al treilea fiscal al anului 2017 față de nivelul de anul trecut, prima creștere a acestui produs al Apple din ultimii 3 ani, potrivit datelor comunicate de compania americană.

Apple și-a anunţat rezultatele financiare pe al treilea trimestru fiscal, potrivit cărora compania condusă de Tim Cook a ajuns la o valoare de 800 de miliarde de dolari și și-a  consolidat poziţia de lider în topul celor mai valoroase din lume, scrie News.ro.

Faţă de trimestrul similar al anului anterior, în trimestrul III al anului fiscal 2017, vânzările de iPad-uri au fost mai mari cu 15%, în privința numărului de unități. Tableta nu mai cunoscuse o creștere a vânzărilor din anul 2014, notează sursa citată.

În trimestrul III 2017, Apple a vândut 11,4 milioane de tablete.

În schimb, veniturile obținte din vânzarea acestor iPad-uri au fost de 4,96 miliarde de dolari în trmestrul al treilea 2017 fiscal, în creștere cu doar 2% față de același trimestru al anului fiscal precedent.
 

Rezultate produse Apple by Claudiu on Scribd

Dezechilibrul vine din faptul că creşterea vânzărilor este adusă de noul model ieftin de iPad. În martie anula acesta, Apple a lansat un înlocuitor pentru iPad Air 2, care costă 329 de dolari, mai scrie News.ro. Compania americană a ales o marjă mai mică de profit pentru a creşte vânzările, ceea ce este atipic pentru Apple.

La telefoanele inteligente iPhone, Apple a avut o creștere mai firavă: aproximativ 40,4 milioane unități vândute în trimestrul III al anului fiscal 2017, cu numai 2% mai multe decât în același trimestru al anului precedent.

Veniturile obținute de companie din vânzarea de iPhone-uri au fost de 24 de miliarde de dolari, cu 3% peste nivelul din trimestrul III al anului fiscal 2016.

Rezultate financiare Apple by Claudiu on Scribd

Parallax

Vizualizari
205
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri