Denisa Crăciun

Investitorii români și străini din Coaliţia pentru Dezvoltarea României, priorități pentru 2022

Thumbnail

Investitorii români și străini grupați în Coaliţia pentru Dezvoltarea României își redefinesc prioritățile pentru anul 2022 și spun că CDR va avea 6 grupuri de lucru concentrate în jurul noilor sale axe strategice.

„Misiunea CDR de a contribui la creșterea competitivității României va fi concretizată de anul viitor prin 6 axe strategice de reforme structurale care sunt prioritare pentru mediul de afaceri, dar și pentru societate în ansamblul său”, a spus CDR într-un comunicat transmis, marți, StartupCafe.ro.

Noile axe strategice ale Coaliţiei pentru Dezvoltarea României

  • Stabilitate și sustenabilitate macroeconomică;
  • Alocarea eficienta a resurselor bugetare si europene pentru redresare si reziliența;
  • Dezvoltare sustenabilă;
  • Modernizarea interacțiunii mediului privat cu sectorul public;
  • Modernizarea sistemului de sănătate;
  • Dezvoltarea unui sistem educațional performant.

Alianță de organizații de business, CDR se definește drept „cea mai mare inițiativă a mediului de afaceri, cu o contribuție de peste 50% din PIB-ul României”.

CDR, despre noua structură

Noua sa structură va permite concentrarea mai bună a resurselor organizațiilor membre în direcţia susținerii măsurilor necesare pentru ca România să beneficieze de oportunitățile unice din această perioadă, să avanseze în topul competitivității economiilor din UE, unde în prezent se situează pe locul 26 din 27.

„În 2022, CDR împlinește 9 ani de la înființarea sa, perioadă în care organizațiile membre au crescut și au devenit mai puternice în dialogul lor cu Guvernul României și cu forțele politice. În consens, am decis că este momentul să trecem la etapa următoare, în care să acționăm mai concentrat pe câteva direcții strategice. Urmează o perioadă de redefinire pentru CDR, în care vom continua să fim proactivi și extrem de atenți la implementarea planului de guvernare asumat de noul Cabinet, PNRR, programelor 2021 - 2027. Avem în fața noastră șansa istorică de a accesa finanțări excepționale pentru modernizarea România pe toate palierele. Vom face tot ce ține de noi să nu ratăm această oportunitate”, a spus Adela Jansen, coordonator CDR.

Finalul acestui an a venit din nou cu presiuni foarte mari pe mediul de afaceri, cu propuneri de modificări în politica fiscală, la care organizațiile membre CDR au reacționat. Intervențiile mediului de afaceri au avut răspuns la nivelul Guvernului. Insistăm în a solicita ca anul viitor să avem un dialog constructiv structurat și cu timp suficient acordat consultărilor. Modernizarea instituțiilor publice, implementarea de măsuri pentru creșterea colectării taxelor și impozitelor și reducerea evaziunii fiscale, se află printre prioritățile CDR, fiind măsuri care trebuie luate înaintea oricăror creșteri de taxe și impozite.

CDR prelungește mandatul rotativ de coordonare al Adelei Jansen, membru al Consiliului Director al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză în România (CCIFER) pentru încă 6 luni pentru a gestiona această tranziție.

Parallax

Vizualizari
396
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri