Claudiu Zamfir

Spațiile de lucru pentru startup-uri Impact Hub București obțin o investiție de 2 milioane Euro

Thumbnail

Impact Hub Bucharest, care operează o serie de spații de coworking, birouri de echipe, evenimente și programe de accelerare pentru antreprenori și startup-uri, a obținut o investiție de 2 milioane de dolari de la o companie românească de leasing și închirieri auto.

Prin  această investiție, sub formă de equity, scrisori de garanții bancare și linii de creditare pentru amenajarea de noi spații, firma Autonom a devenit acționar în Impact Hub, din toamna lui 2019, au informat miercuri spațiile de co-working, într-un comunicat remis StartupCafe.ro.

Astfel, Impact Hub Bucharest își finalizează procesul de redefinire a strategiei de dezvoltare început în vară prin preluarea locațiilor 3house.

Autonom este o companie cu capital 100% românesc, fondată în 2016, în Piatra Neamț, de către Marius și Dan Ștefan.  Este principalul furnizor de soluții de mobilitate din România printr-o rețea națională unică, fiind prezent și pe piețele din Ungaria și Serbia.

În vara anului 2019, Impact Hub Bucharest și 3house au fuzionat sub același brand, avându-i ca parteneri pe Oana și Vlad Craioveanu, co-fondatori ai organizației și pe Ilinca Păun, CEO The Entrepreneurship Academy. La finalul lui 2019, dupa un scurt proces de due-dilligence, Autonom s-a alăturat ca partener minoritar, cu o investiție de 2 milioane de euro.

Noua structură va presupune un rol consultativ și strategic pentru Dan și Marius Ștefan, precum și pentru Ilinca Păun, în timp ce acționariatul majoritar este deținut în continuare de Oana și Vlad Craioveanu.

Acționarii majoritari ai Impact Hub spun:

„Acum 8 ani, când am deschis ușile primului nostru prototip de spațiu de cowork, nu știu dacă eram foarte clari când ne gândeam la unde vom fi peste ani. Începutul a fost o perioadă în care am învățat multe despre noi ca oameni, ca antreprenori, despre business-ul de cowork, despre comunități și mai ales am învățat că dezvoltarea unui business local nu este neapărat atât de ușoră.

Am pornit de la un spațiu de 50mp deschis în 2011 și astăzi am ajuns la 3 spații, cu peste 6700mp. Suntem onorați și bucuroși de încheierea acestui parteneriat și de creșterea care va urma pentru Impact Hub, alături de parteneri care știu ce înseamnă să construiești o afacere solidă și ambițioasă.

Alături de Dan, Marius și Ilinca și de echipa noastră, ne propunem să ducem mai departe misiunea de a dezvolta noi medii de lucru pentru antreprenori, freelanceri, companii mai mici sau mai mari, oportunitați de dezvoltare antreprenorială precum si noi  parteneriate între actori publici, privați și non-guvernamentali din industrii variate”.

La rândul lui, Dan Ștefan, co-fondator Autonom, și-a motivat investiția astfel:

“Investiția în Impact Hub îndeplinește cele două criterii esențiale pe care le căutăm în orice investiție:

  • Afacerea este una sustenabilă și scalabilă, cu un model de business deja confirmat;  
  • Fondatorii sunt implicați, competenți și etici;

Mai mult decât atât, Impact Hub ajută la dezvoltarea mediului antreprenorial local, o direcție cheie pentru Autonom. Ne bucurăm că alături de Vlad, Oana și Ilinca avem ocazia să facem încă un pas în această direcție”.

Astăzi, Impact Hub în București a ajuns la 3 locații în puncte centrale ale Bucureștiului (Timpuri Noi, Universitate și Floreasca), ocupând acum o suprafață de 6,700 mp, traduși în: peste 250 locuri în coworking, 42 birouri de echipă, 8 săli de evenimente. De asemenea, membrii Impact Hub Universitate și Floreasca beneficiază de bistro-uri create sub conceptul dedicat de Stație de către Maidan.  

Viziunea Impact Hub pentru viitor este de a crea medii de lucru complexe, unde accentul este pus pe wellbeing și tehnologie, comunități puternice pentru freelanceri, antreprenori, investitori, companii și parteneri strategici de orice dimensiune, precum și programe de accelerare și incubare și evenimente cu impact local și internațional.

Prin acest nou parteneriat, Impăact Hub își propune să deschidă noi locații în viitor, astfel încât să poată oferi membrilor, indiferent de dimensiunea organizație lor, posibilitatea de “multilocation” pentru angajații lor.

În același timp, va continua să investeadcă în echipă și cultura internă a organizației, bazată pe autonomie și învățare continuă, urmând ca pe parcursul anului 2020 să lanseze și primele proiecte publice de educație adresate celor care vor sa devină practicieni în dezvoltare și administrare de comunități.

Impact Hub Bucharest rămâne o organizație locală, afiliată la o rețea internațională, astfel încât membrii Impact Hub Bucharest primesc access la o rețea globala cu peste 110 locații pe întreg globul.

Parallax

Vizualizari
649
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri