Denisa Crăciun

Investiție de 35 milioane Euro într-o nouă fabrică de medicamente în România

Thumbnail

O companie producătoare de medicamente din România a inaugurat o nouă unitate de producție și testare în București, în care s-au investit peste 35 de milioane de euro.

Fabrica de medicamente inaugurată de Biofarm (simbol bursier BIO), care are o suprafață utilă de peste 10.000 de metri pătrați, va avea un flux de producție anual de 3 ori mai mare decât în unitatea existentă, a spus compania într-un comunicat transmis luni StartupCafe.ro.

Noua fabrică va produce un portofoliu complex de produse farmaceutice, precum și tratamente inovative, adaptate consumului modern.  

Unitatea de producție va avea 4 fluxuri de producție – comprimate/comprimate filmate/drajeuri, capsule moi, soluții și siropuri.

Fabrica susține că beneficiază de echipamente și instalații de ultimă generație și de softuri de automatizare care contribuie la optimizarea producției și a fluxurilor logistice.

Toate liniile de producție sunt auditate și certificate de către Agenția Națională a Medicamentelor și Dispozitivelor Medicale conform Ghidului privind buna practică de fabricație (GMP), standardul de calitate care stabilește normele de fabricație a medicamentelor la nivel european.

„De 100 de ani avem grijă să dezvoltăm produse la cele mai înalte standarde. Noua unitate de producție este una dintre cele mai importante investiții din industria farmaceutică a ultimilor 30 de ani, fiind rezultatul unui plan de investiții sustenabil. Pe o piață foarte competitivă suntem unul dintre cei mai importanți producători locali, iar finalizarea acestei unități ne va oferi posibilitatea de creștere a capacității de producție, dar și de cercetare și dezvoltare. Inaugurarea uneia dintre cele mai moderne fabrici de medicamente din România este startul nostru de a ne pregăti pentru următorii 100 de ani și de a continua să ducem mai departe misiunea începută în 1921, de a acționa mereu spre binele oamenilor”, a spus Cătălin Vicol, director general Biofarm.

În prezent, Biofarm este un producător român de capsule gelatinoase moi, între primii trei producători români de soluții și suspensii pentru administrare orală și unul dintre cei mai mari fabricanți de comprimate și drajeuri din România.

Parallax

Vizualizari
592
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri