Denisa Crăciun

Internship 2023: Firmele din România au peste 4.000 de locuri pentru tinerii la început de carieră. Top domenii

internship 2023

S-a deschis sezonul internship-urilor în 2023, astfel că firmele din România au deja 4.000 de locuri disponibile pentru tinerii aflați la început de carieră, potrivit unei platforme de recrutare online.

Odată cu terminarea anului universitar, tinerii încep să-și caute un loc de muncă, mulți dintre ei fiind la primul demers de acest fel. În același timp, firmele vor să atragă tineri interesați să evolueze pe plan profesional sau să-și înceapă cariera, mai ales în condițiile în care rata de ocupare pe segmentul 18-24 de ani a fost cea mai mică în comparație cu alte segmente de vârstă - 19,7% în 2022, potrivit datelor INS. 

Astfel, firmele au deschis peste 1.600 de programe de internship, cu aproximativ 4.000 de locuri disponibile, în timp ce numărul aplicărilor efectuate de tineri în luna mai, atât pentru programe de internship, trainee sau joburi entry-level, este așteptat să depășească 22% din totalul candidaților activi, arată bestjobs.

În luna mai, numărul candidaților activi, din segmentul 18-24 de ani, a depășit cifra de 15.000, peste nivelul înregistrat în aprilie.

Orașele în care sunt deschise cele mai multe astfel de oportunități sunt:

 1. București;
 2. Timișoara;
 3. Arad;
 4. Oradea;
 5. Cluj-Napoca;
 6. Ilfov;
 7. Brașov;
 8. Craiova;
 9. Ploiești;
 10. Constanța.

Cele mai multe internship-uri pentru tinerii la început de carieră sunt în domenii ca:

 • auto
 • inginerie
 • contabilitate/financiar
 • IT

„În mod tradițional, rata de ocupare în rândul tinerilor de 19-24 de ani este cea mai mică, din rândul celorlalte segmente de vârste, iar asta e valabil în aproape toate statele membre UE. Tocmai de aceea, multe corporații derulează programe speciale de atragere a lor, cu scopul de a-și crea echipe de angajați loiali și creativi, dornici să învețe și să evolueze din punct de vedere profesional. Lunile mai și iunie înseamnă, pentru mulți dintre studenți și absolvenți, primii pași într-o carieră profesională de durată, și, spre norocul lor, au o ofertă variată de unde pot alege, în funcție de pregătirea și nivelul lor”, spune Ana Vișian, Marketing Manager bestjobs.

Internship-urile sunt programe derulate de companii pe perioade scurte, de 3 sau 6 luni, iar programele de trainee sunt destinate de obicei absolvenților sau persoanelor care vor să-și înceapă cariera într-un domeniu, și au perioade mai lungi, de la 6 luni la 1-2 ani.

Parallax

Vizualizari
317
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri