Denisa Crăciun

Înscrieri: Proiect prin care școlile din România pot câștiga cărți pentru biblioteca proprie

Libris-carti-proiect-scoli

Școlile din România se pot înscrie într-un program prin care pot câștiga cărți pentru biblioteca proprie.

Unitățile de învățământ din toată țara se pot înscrie la a patra ediție a CarteTeca, lansată de Libris. Aplicațiile se depun AICI  până pe 31 octombrie 2022, iar voturile se acordă până pe 8 noiembrie.

Înscrierea în concurs poate fi făcută de un cadru didactic, de personalul auxiliar (didactic şi nedidactic) sau de un reprezentant al Asociaţiei de Părinţi.

La această ediție, 5 dintre premiile puse la bătaie vor fi acordate pe baza votului publicului. Fondul de carte alocat actualei ediții este în valoare de 250.000 de lei, prin care vor fi dotate 50 de biblioteci.

Proiectul este destinat atât școlilor care dispun deja de o bibliotecă, unde se va întineri stocul de carte cu volume actuale, cât şi celor care nu dispun de o bibliotecă funcţională.

În evaluarea aplicaţiilor se va ţine cont de numărul de elevi înscrişi la școala beneficiară, de fondul de carte prezent al bibliotecii, de frecvenţa şi volumul cu care se împrumută cărţi.

De asemenea, un criteriu în evaluarea aplicațiilor este planul de activităţi prin care este încurajată și stimulată lectura.

Cărţile vor fi alese de către reprezentanții unităților de învățământ câștigătoare, potrivit nevoilor specifice, și vor fi alocate către 50 de biblioteci școlare câştigătoare. Astfel, sunt 5 premii a câte 10.000 de lei fiecare, acordate în funcție de Votul Publicului.

Totodată, 45 de premii în valoare totală de 200.000 de lei sunt repartizare astfel:

  • 8 premii în valoare de 10.000 Lei
  • 9 premii în valoare de 5.000 Lei
  • 3 premii în valoare de 4.000 Lei
  • 9 premii în valoare de 3.000 Lei
  • 8 premii în valoare de 2.500 Lei
  • 8 premii în valoare de 2.000 Lei

Votul publicului va putea fi exprimat online, pe pagina dedicată concursului, în perioada 1-8 noiembrie. Lista completă a donațiilor și a beneficiarilor proiectului CarteTeca 2022 va fi publicată pe 15 noiembrie 2022.

Proiectul inițiat de Libris este implementat cu sprijinul Salvați Copiii și vizează dotarea bibliotecilor unităților de învățământ cu titluri actuale, care să atragă spre lectură copiii, indiferent de vârstă. 

În primele 3 ediții, în cadrul proiectului au fost dotate 149 de biblioteci școlare, în care au ajuns 14.773 cărți în valoare totală de 378.000 lei.

Parallax

Vizualizari
569
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri