Denisa Crăciun

Înscrieri: Program de burse de studiu în Marea Britanie pentru elevii români de clasa a X-a

licean-liceu-fata-eleva-dreamstime

Se lansează un concurs pentru obținerea unor burse pentru elevii români de clasa a X-a care vor să petreacă următorii doi ani din ciclul preuniveristar de învățământ, clasele a XI-a și a XII-a, în Marea Britanie.

Elevii români pot studia timp de doi ani la școli precum Epsom College, Dullwich College, Bedford Modern School, Hampton School ș.a.m.d.

Cei interesați pot aplica până pe 22 decembrie 2022.

Majoritatea burselor acoperă în totalitate costurile (taxe școlare, cazarea şi cheltuielile de masă, însemnând în medie între 35.000 și 42.000 lire sterline), însă există și burse parțiale, care acoperă între 50% – 70% din costuri, acestea fiind calculate în funcție de venitul brut al familiei.

Taxele care ar trebui achitate de către elevi sunt:

  • O taxă în valoare de 25 lei, atunci când elevul își înscrie aplicația în cadrul acestui concurs. Taxa este nereturnabilă.

  • O taxă în valoare de 1250 lire, reprezentând taxa de administrare a programului, care va fi achitată doar de către elevii care câștigă bursa și vor pleca la studiu în Marea Britanie (la care se adaugă costurile privind asigurarea medicală și costurile privind viza)

În anii trecuți peste 130 de elevi români au petrecut câte un an sau doi în această bursă, ajungând apoi studenți la facultăți precum Oxford, Cambridge, London School of Economics, spun organizatorii concursului.

Criterii de eligibilitate pentru bursele complete

Pentru ca elevii să poată fi selectați pentru bursele complete este nevoie:

  • să fie înscriși într-o formă de învățământ de nivel liceal, fiind în prezent (anul școlar – 2022-2023) în clasa a X-a;
  • să nu ocupe, la momentul înscrierii, un loc într-o școală din Marea Britanie;
  • venitul părinților (NET, combinat) pe anul 2022 să nu depășească echivalentul în lei a 30.000 lire;
  • vârsta elevului trebuie să fie, la 1 septembrie 2023, între 16 ani și 17 ani si 6 luni – nu pot aplica decât elevii care, la data menționată, nu depășesc vârsta maximă admisă;
  • Data nașterii aplicantului ar trebui să se încadreze între 01.03.2006 și 01.09.2007.

Elevii pentru care venitul net al părinților depășește suma de 30.000 de lire în anul 2022 pot aplica pentru o bursă parțială, urmând aceeași procedură de înscriere.

Mai multe detalii găsiți și AICI

Parallax

Vizualizari
918
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri