A.M.

Cel mai mare incubator de startupuri din Europa se va deschide la Paris, intr-o fosta gara de marfuri

Imagine principala
Cel mai mare incubator de startupuri din Europa se va deschide la Paris, intr-o fosta gara de marfuri

De un an, intr-o fosta hala feroviara din Sud-Estul Parisului, sute de muncitori lucreaza pentru a transforma spatiul in cel mai mare incubator de afaceri din Europa, in urma unei investitii de 200 milioane euro. Construit in parteneriat public-privat, cu o investitie semnificativa in partea fondatorului companiei telecom Free, Halle Freyssinet e menit sa gazduiasca o mie de companii si sa creeze peste 4.000 locuri de munca.


Hala va ocupa un spatiu de 35.000 metri patrati si va include si un amfiteatru cu 400 locuri. Potrivit cifrelor oficiale, primăria Parisului investeste alte 70 milioane euro in zona, de la crearea de locuinte, la spatii pentru magazine, o gradina si pavaje. Constructia anterioara a fost ridicata in 1927 si a fost folosita ca gara de marfuri, cu o curte interioara pentru incarcarea marfurilor direct in camioane.


Investitorul privat in Halle Freyssinet vine de la Xavier Niel, fondatorul Free, unul dintre primii si cei mai mari provideri de internet din Franta si coproprietar al ziarului Le Monde si, printre altele, si codetinator al drepturilor de autor al piesei My Way (Frank Sinatra). Averea sa este estimată la zece miliarde dolari, de altfel si sursa investitiei.


Xavier Niel sustine ca primeste, saptamanal, cate o mie de e-mail-uri din partea startupurilor in cautare de finantari, din care alege, tot saptamanal, cate trei in care sa investeasca.


Potrivit oficialilor parizieni, noul incubator se vrea o “locomotiva pentru antreprenorii din mediul digital”. Inceputa in 2014, transformarea fostei gari de marfuri in centru pentru startupuri va fi gata la sfarsitul acestui an, urmand ca deschiderea oficiala sa aiba loc la inceputul anului 2017.


Sursa: The Guardian.

Parallax

Vizualizari
12
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri