Denisa Crăciun

Se închide Noma, unul dintre cele mai bune restaurante din lume, cu 3 stele Michelin

Restaurant 2023

Noma, un restaurant din Copenhaga, considerat cel mai bun din lume timp de mai mulți ani, se va închide la sfârșitul anului 2024 și va deveni un laborator culinar, potrivit The New York Times.

Noma, fondat de bucătarul-șef René Redzepi împreună cu Claus Meyer, în capitala Danemarcei, în 2003, potrivit Wikipedia, a obținut de-a lungul timpului trei stele Michelin, fiind în fruntea listei celor mai bune 50 de restaurante din lume.

Acum, René Redzepi și echipa sa au anunțat că „în 2025, restaurantul se va transforma într-un laborator gigant — o „bucătărie de testare”, pentru a dezvolta noi arome.

Așadar, Noma va deveni un laborator culinar cu normă întreagă, dezvoltând noi preparate și produse pentru platforma sa de comerț online, Noma Projects.

Modelul de restaurant fine dining „este nesustenabil”, iar „din punct de vedere financiar și emoțional, pentru un angajator și o ființă umană, pur și simplu nu funcționează”, le-a spus René Redzepi jurnaliștilor de la The New York Times.

Noma, o abreviere a cuvintelor daneze „nordisk” (nordic) și „mad” (mâncare), oferă un meniu de degustare sezonier. Restaurantul unde clienții plătesc între 450 EUR - 850 EUR (de persoană) pentru un meniu de degustare s-a remarcat prin folosirea ingredientelor locale precum creierul de rață sau acele de molid. 

Popular pe rețelele sociale, pe Google Maps și platforme de recenzii ca TripAdvisor, Noma a avut clienți din toate colțurile lumii.

„Așteptările au fost mari și totuși le-a depășit. Întreaga experiență, de când ești întâmpinat afară, până la frumoasa potecă care trece prin sere, mâncarea și serviciul, povestea și turul restaurantului de după aceea, totul a fost atât de uimitor și cu siguranță demn de a aduce numărul 1 pentru atât de mulți ani. De asemenea, mi-a plăcut cât de practic și lipsit de pretenții a fost restaurantul, în ciuda statutului său și spre deosebire de majoritatea localurilor fine de luat masa”, a spus o clientă în recenzii, pe Google Maps, în urmă cu o săptămână. 

Pe Google Maps, restaurantul are un rating de 4,6 stele și 1.677 de recenzii, unele dintre ele și de la români care spun că au așteptat și câteva luni pentru a-și face rezervare. 

Parallax

Vizualizari
6246
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri