Claudiu Zamfir

Grafice: Micile afaceri românești, pondere importantă în exporturile și importurile României în UE

Thumbnail

Firmele mici și mijlocii (IMM) din România și mai ales microîntreprinderile au o pondere importantă în exporturile și importurile intra-UE ale României, potrivit celor mai recente date disponibile, publicate marți de Biroul european de statistică Eurostat. 

Thumbnail

În anul 2015, IMM-urile din România, adică firmele cu mai puțin de 250 de salariați, au asigurat 45,4% din valoarea exporturilor de bunuri ale României în alte state ale Uniunii Europene, peste media UE de 44,6%. 

Din aceste firme, microîntreprinderile (0-9 angajați) au acoperit 19% din totalul valorii bunurilor exportate intra-UE de România, țara noastră ocupând locul al cincilea în blocul comunitar, alături de Suedia, la ponderea exporturilor intra-UE asigurate de firmele micro. 

De asemenea, 8,2% din exporturile românești intra-UE au fost realizate de firme mici (10-49 de salariați), iar 17,9%, de firme mijlocii (50-249 salariați). 

Thumbnail

În schimb, IMM-urile românești au generat 58,4% din valoarea importurilor românești din alte state UE, conform datelor pe 2015 emise de Eurostat. Aici, microîntreprinderile au avut o pondere de 19,3% din importurile intra-UE, firmele mici, 15,6%, iar întreprinderile mijlocii, 23,5%.
 

Exporturi si importuri intra-UE ale IMM 2015 by claus_44 on Scribd

Parallax

Vizualizari
889
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri