Claudiu Zamfir

Nouă licență IBM open source pentru detectarea erorilor în inteligența artificială

Thumbnail

IBM Research, divizia de cercetare-dezvoltare, a gigantului american IT,  va lansa sub licență open source un set de instrumente de detectare și reducere a erorilor în sistemele de inteligență artificală (AI), furnizând instrumentele și know-how-ul necesare pentru a încuraja colaborarea globală în abordarea erorilor din sistemele AI, a informat, marți IBM, într-un comunicat remis StartupCafe.ro.

IBM Research spune că pune la dispoziția comunității open source setul de instrumente AI Fairness 360  – o bibliotecă de algoritmi, coduri și tutoriale noi care vor oferi mediilor academice, cercetătorilor și oamenilor de știință instrumentele și cunoștințele necesare pentru a integra detectarea erorilor pe măsură ce creează și implementează modele de învățare automatizată.

„În timp ce alte resurse open source s-au concentrat exclusiv pe căutarea erorilor în datele de învățare, setul de instrumente IBM AI Fairness 360 creat de IBM Research va ajuta la verificarea și reducerea erorilor decizionale din modelele AI”, menționează compania americană de tehnologie.

IBM invită comunitatea globală open source „să colaboreze pentru a promova știința și pentru a facilita abordarea erorilor în AI”.

Thumbnail

De asemenea, IBM a prezentat marți o tehnologie care oferă companiilor mai multă claritate în ceea ce privește sistemele de inteligență artificială, care îți propune să le permită firmelor utilizatoare să acceseze mai eficient capacitățile.

Serviciul software detectează automat erorile și clarifică în timp real modul în care AI ia decizii.

Acest serviciu rulează în IBM Cloud și își propune să ajute organizațiile să gestioneze sistemele AI livrate de un număr semnificativ de furnizori.

De asemenea, serviciile IBM vor colabora cu firmele pentru a le ajuta să exploateze noul serviciu software.

Conform unor cercetări efectuate de IBM Institute for Business Value, 82% dintre companii au în vedere implementarea inteligenței artificale, dar 60% se tem de problemele legate de răspundere și 63% nu dispun de resurse umane cu aptitudinile necesare pentru a gestiona cu încredere tehnologia. 

Noile capabilități de „încredere și transparență” de pe IBM Cloud funcționează cu modele construite dintr-o gamă largă de sisteme de machine learning și platforme AI cum ar fi:

  • Watson,
  • Tensorflow,
  • SparkML,
  • AWS SageMaker,
  • AzureML.

IBM spune că serviciul său software poate fi programat și pentru a monitoriza factorii de decizie unici ai oricărui flux de lucru al unei firme, permițându-i să fie personalizat pentru utilizarea organizațională specifică. 

„Serviciul software complet automatizat explică procesul de luare a deciziilor și detectează erorile din modelele AI în timpul rulării - pe măsură ce se iau decizii - captând rezultatele potențial greșite pe măsură ce acestea apar. Este important faptul că serviciul recomandă automat ca datele să fie adăugate la model, pentru a ajuta la reducerea oricăror erori detectate” - se mai laudă IBM cu produsul său.
 
De asemenea, IBM spune că registrările privind precizia, performanța și corectitudinea modelului, precum și evoluția sistemelor AI, sunt ușor de urmărit și recuperat din motive legate de serviciul pentru clienți, reglementare sau conformitate - cum ar fi conformitatea cu reglementările de GDPR - noul regulament general de protecție a datelor personale, care se aplică pe întregul teritoriu al Uniunii Europene, inclusiv în România.

Parallax

Vizualizari
406
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri