Claudiu Zamfir

Un holding agricol românesc se duce spre 132 milioane EUR venituri în 2022 și își extinde terenurile

agricultura-dreamstime

Holdingul agricol românesc RDF (ROCA Agri RDF), care operează mai ales în vestul țării,  estimează că va ajunge la venituri consolidate de 132 de milioane de euro în anul 2022, din toate afacerile pe care le are, urmând să-și crească terenul pe care îl exploatează la 4.000 de hectare.

Holdingul, care deține companiile RDF Agricultura și Adidana Agricultura, desfășoară o gamă largă de afaceri în domeniul agriculturii:

  • Distribuție de inputuri (îngrășăminte chimice, semințe și produse pentru protecția plantelor),
  • Comerț cu cereale. RDF opereaza 2 baze pentru depozitare in proprietate, cu o capacitate totala de stocare de 45.000 de tone si un flux tehnologic care permite preluarea a 100 t /ora de produse agricole si depozitarea acestora.
  • Producție agricolă. Compania și-a triplat in ultimii 3 ani suprafata agricolă exploatata, ajungand la 2.000 ha la finalul anului 2021, fata de 600 ha in 2019, iar in urma tranzactiei cu Dachim (a soților Andrea și Ferenc Korponay) va ajunge sa exploateze o suprafata de 4.000 ha.  
  • RDF a finalizat in 2021 o investitie de 3 milioane de euro pentru extinderea capacitatii de depozitare si dezvoltarea activitatii, iar la finalul T3 2022 a depășit cifra de afaceri de 100 de mililoane de euro.  
  • ROCA Agri RDF tinteste sa devina o companie one – stop – shop pentru fermieri, prin produse si servicii integrate, adaptate agriculturii moderne.  

Mai departe, ROCA Agri RDF vrea să se listeze la Bursa de Valori București (piața principală), pe termen mediu.

„În viitor vizăm reorganizarea companiilor din portofoliu, crearea unor centre strategice logistice, dar si dezvoltarea unor noi mecanisme de finantare pentru agricultura locală”, a spus Florin Deznan, CEO ROCA Agri RDF, într-un comunicat transmis, vineri, StartupCafe.ro.

 

Parallax

Vizualizari
9275
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri