Denisa Crăciun

Grupul privat de transport feroviar Grampet demite alți doi directori, pentru acțiuni de concurență neloială

Grampet

Grupul privat de transport feroviar Grampet, al omului de afaceri Gruia Stoica, anunță că încetează colaborarea cu alți doi directori din compania sa, Train Hungary, care operează în țări ca Ungaria, Croația și Slovenia.

Decizia vine după demiterea directorului general al Train Hungary, Călin Grațian, care ocupa de asemenea și funcția de vicepreședinte al Grampet Group.

El a fost demis „ca urmare a asocierii cu atragerea unor investitori ruși din cadrul companiei Transmasholding în discuțiile privind achiziția societății Popeci Utilaj Greu, creând astfel concurență neloială grupului Grampet”, se arată într-un comunicat transmis, vineri, StartupCafe.ro.

Acum, acționariatul Train Hungary a decis încetarea colaborării cu Schubert Gyongyi, care a ocupat poziția de director comercial, și cu Beres Barna, director exploatare, începând cu luna iunie 2024, „ca urmare a unor acțiuni de concurență neloială ce au adus prejudicii” grupului.

 „Asigurarea unui leadership etic și performant reprezintă o prioritate pentru GRAMPET Group de 25 de ani de când activăm în industria de transport feroviar de marfă. Consider că o echipă de management orientată către atingerea obiectivelor noastre strategice reprezintă rețeta succesului GRAMPET Group, care este, în prezent, cel mai mare grup de companii private feroviare cu acționariat românesc din Europa de Sud-Est, cu operațiuni în 10 țări – România, Bulgaria, Ungaria, Republica Moldova, Germania, Austria, Croația, Serbia, Grecia, Slovenia. Misiunea noastră este să ne menținem poziția de lider, iar ultimele schimbări ne vor ajuta să respectăm promisiunea făcută partenerilor și clienților noștri de a le oferi o experienţă integrată la cel mai înalt nivel de competență în toate țările în care suntem prezenți”– Gruia Stoica, președinte GRAMPET Group.

Conducerea grupului se va adresa instituțiilor abilitate pentru a identifica natura activităților desfășurate de Schubert Gyongyi și Beres Barna, împreună cu fostul director general Călin Grațian.

Train Hungary a fost înființată în 2005, în Debrecen, iar în prezent are sediul central în Budapesta. Compania și-a extins activitatea în Croația și Slovenia, oferind servicii de transport feroviar marfă.

Grupul Grampet a fost înființat în 1999. În prezent oferă servicii de transport feroviar marfă, construcţii, reparaţii şi modernizarea materialului rulant, producția de piese de schimb, închiriere de material rulant, transbordarea mărfurilor, servicii logistice, precum și soluţii iIT pentru operatorii feroviari.

Parallax

Vizualizari
201
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri