Denisa Crăciun

Grupul media american Vice a concediat o parte dintre angajați

Thumbnail

Vice Media Group, companie media americano-canadiană, concediază o parte din angajați din cauza unor dificultăți financiare și se orientează către domenii mai profitabile pentru afacere, precum conținutul video.

Mai mulți angajați Vice au anunțat în postări pe rețelele sociale că au fost concediați, iar o sursă din interior susține că aproape 20 de persoane au primit notificare de disponibilizare de la Vice Digital (American de Nord) și Refinery29, scrie Variety.com. Aceeași sursă declară că angajații Vice News nu au fost afectați de valul de concedireri.

Vice este prezent și în România, însă concedierile nu fac referire la angajații români.

Într-o declarație, Vice Union și Refinery29 Union (cumpărată de Vice în noiembrie 2019 pentru 400 milioane de dolari), ambele fiind afiliate la WGA East (sindicat american care reprezintă scenariștii de televiziune și cinema), au declarat că 17 angajați au fost concediați și numesc disponibilizarea „un ritual macabru anual la această companie”.

Cory Haik, chief digital officer Vice Media, susține că în ultimii ani consumul de text a scăzut cu aproximativ 75%.

El spune că după concedierile făcute, compania se va concentra pe realizarea de conținut video, întrucât produsele lor de divertisment, precum Noisey și Munchies [food] au avut o creștere a vizualizărilor datorită platformelor YouTube și Instagram.

Compania Vice a concediat 155 de angajați în mai 2020, adică peste 5% din totalul angajaților săi din toate țările în care activează.

Vice Media Group a fost lansat în 1994, în Montreal, ca o revistă punk și în prezent operează prin 5 companii principale: Vice.com, Vice Studios, Vice TV, Vice News și agenția Virtue. Portofoliul companiei include și Refinery29 și Pulse Films, un studio de producție din Londra.

Parallax

Vizualizari
959
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri