Raluca Abrihan

Google: Site-urile care nu folosesc conexiuni HTTPS vor fi marcate ca nesigure de Chrome

Thumbnail

Google a anunţat că browser-ul Chrome îşi va avertiza în mod vizibil utilizatorii cu privire la lipsa de securitate pe care o reprezintă site-urile care nu criptează transferurile de date, notează News.ro.

Începând cu luna iulie, când va fi lansată versiunea cu numărul 68, Google Chrome îşi va avertiza utilizatorii cu privire la riscurile pe care le presupune vizitarea site-urilor care nu folosesc protocolul HTTPS.

Site-urile vizate sunt cele care încă folosesc vechiul HTTP, protocol care nu criptează datele înainte ca acestea să fie transferate, cauză din care informaţiile pot cădea mult mai uşor victimă hackerilor.

Importanţa criptării transferurilor de date variază în funcţie de informaţiile vizate. Dacă la un site de ştiri lipsa protocolului HTTPS nu este cel mai grav aspect, în cazul magazinelor online sau a procesatorilor de plăţi HTTPS-ul este o condiţie esenţială.

Avertizarea utilizatorilor se va realiza printr-o notificare afişată direct în bara de adrese, astfel încât utilizatorii să ia la cunoştinţă faptul că transferul datelor nu este criptat încă din momentul încărcării paginii.

Google a început să facă paşi în această direcţie din 2016, când a început să afişeze avertizări în browser-ul Chrome cu privire la site-urile care lucrează cu parole şi numere de carduri fără a folosi protocolul HTTPS. Acum, diferenţa este că avertizarea va fi afişată pentru toate site-urile şi indiferent de tipul de date transferat, chiar dacă este vorba de informaţii aparent fără mare importanţă.

Google arată că deja 70% din traficul realizat de Chrome pentru Windows şi 68% din cel realizat prin intermediul versiunii de Android are loc deja prin HTTPS.

Sursa: News.ro

Parallax

Vizualizari
1949
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
NICOLAE
DANILA
Not secure: http://www.startupcafe.ro/ eh si Google asta...fitze
poza de profil
Ovidiu D.
Popica
Vine https-ul si pe StartupCafe, curand! Un bob zabava, Nicolae :)

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri