Google anunţă schimbări în zona de securitate și protecție a datelor personale
Raluca Abrihan

Google anunţă schimbări în zona de securitate și protecție a datelor personale

Thumbnail

La începutul lunii octombrie, Google vine cu un update important al serviciilor de securitate și protecție a confidențialității. Printre acestea se numără: modul Icognito în Google Maps, auto-delete pentru YouTube şi un nou manager pentru parole.

Modul Icognito în Google Maps

Icognito este una dintre cele mai populare măsuri de protejare a confidențialității online, încă de la lansarea Chrome în 2018. O astfel de funcție a fost introdusă în YouTube în prima parte a lui 2019, iar acum va fi disponibilă și pentru Google Maps.

Cum funcționează: când activezi modul Icognito în Maps, activitatea pe acel dispozitiv - precum locurile pe care le cauți - nu va fi salvată în contul de Google și nu va fi utilizată pentru personalizarea experienței pe Google Maps. Activarea modului Icognito se face din poza de profil și poate fi realizată oricând. Modul Icognito va fi introdus în săptămânile următoare pe dispozitivele cu Android, urmând apoi pentru iOS.

Auto-delete pentru YouTube

În luna mai a acestui an, Google anunța introducerea funcție de ștergere automată pentru Location History și activitatea pe internet și în aplicații. Aceasta includea lucrurile pe care le-ai căutat și paginile vizitate online, precum și comenzile vocale. Funcția auto-delete va fi de acum disponibilă și pentru istoricul YouTube. Funcția se poate seta pentru declanșare automată, la intervale de 3 sau 18 luni.

Un manager de parole îmbunătățit

Mulți dintre noi avem multe conturi și este foarte dificil să ținem minte toate parolele acestora. Din acest motiv oamenii tind să mențină un obicei nesănătos și să folosească aceeași parolă pentru mai multe conturi. Un obicei periculos: dacă cineva fură parola odată, poate avea acces la mai multe servicii cu aceasta.

Pentru a rezolva aceasta situație, Google oferă de multă vreme un manager de parole, care salvează parolele diferitelor conturi asociate serviciilor online. Începând din această lună, managerul de parole vine cu o îmbunătățire majoră. Verificare parolei este un instrument nou, care îți verifică o parolă și îți spune dacă este puternică sau slabă, dacă este reutilizată sau dacă a fost expusă unei breșe de securitate care a afectat o terță parte.

Parallax

Vizualizari
2494
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Dorin
Dumitrașcu
“iNcognito” este cuvântul pe care l-ați folosit de cel puțin șase ori ca “icognito”. Orice dicționar sau chiar browserul Google Chrome, despre care relatați, ar fi putut să vă lumineze...

- Ultimele știri -

 

  Ultimele știri