A.M.

Google lanseaza Resizer, unealta interactiva pentru testarea designului pe rezolutii diferite

Imagine principala
Google lanseaza Resizer, unealta interactiva pentru testarea designului pe rezolutii diferite

Google a anuntat lansarea unei noi unelte pentru designeri si programatorii care se ocupa de implementarea designului unui site, oferind in timp real o previzualizare a paginii in functie de principalele rezolutii ale ecranelor folosite de utilizatori.


Google Resizer este, practic, o unealta de validare a designului responsive (adaptabil la rezolutiile ecranelor, de la smartphone la tableta, laptop sau desktop), tot mai promovat in ultimii ani gratie eliminarii nevoii de dezvoltare de versiuni mobile si optimizarii tot mai usoare a site-urilor pentru conexiunile de internet mai lente.


Pagina principala Resizer ofera o previzualizare pentru principalele trei tipuri de ecrane folosite in prezent (laptop, tableta si smartphone), insa cu ajutorul unui meniu suplimentar, ofera posibilitatea de a redimensiona afisarea unei pagini printr-un singur click, la latimi ale ecranului de 1280 pixeli, 960, 840, 600 si 480 pixeli, adica principalele rezolutii folosite pentru programarea unui layout scalabil.


Reprezentantii Google spun ca, folosind Resizer, pot fi testate si layouturile aplicatiilor pentru Android, cu atat mai mult cu cat creatorii sistemului de operare pentru smartphone au lansat, anul trecut, un ghidul Material Design pentru crearea de interfete, oferind inclusiv resurse pentru interactiuni cu suprafetele si sabloane. Unealta vine, asadar, si ca un serviciu complementar bibliotecilor de resurse pe care le ofera dezvoltatorilor.

Parallax

Vizualizari
24
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri