Raluca Abrihan

Google preia o parte din echipa diviziei de smartphone-uri a HTC

Thumbnail

Google și HTC Corporation au anunțat astăzi un acord în cadrul căruia o parte dintre angjaţii HTC, mulţi dintre aceştia lucrau deja împreună cu Google pentru a dezvolta smartphone-urile Pixel – se vor alătura companiei Google. Ca parte a tranzacției, HTC va primi 1,1 miliarde de dolar cash din partea Google. Separat, Google va primi o licență non-exclusivă asupra proprietății intelectuale (IP) a HTC.

 

Pentru Google, acest acord întărește și mai mult angajamentul său față de domeniul smartphone-urilor, precum și nivelul general de investiții în dezvoltarea incipientei sale divizii de hardware. Pe lângă echipa de profesioniști experimentați și talentați, Google va continua să aibă acces la IP-ul HTC, pentru a sprijini familia de smartphone-uri Pixel. În plus, pentru Google acest acord reprezintă și o investiție semnificativă în Taiwan, ca punct central esențial al inovației și tehnologiei – potrivit reprezentanţilor companiei.

Tranzacția, supusă aprobărilor normative și condițiilor obișnuite de încheiere, urmează a fi finalizată la începutul anului 2018.

În urma acestui acord HTC a cedat 2.000 de angajaţi către Google, dar mai păstrează o echipă de alţi 2.000, notează The Verge.

Este a doua tranzacție a Google prin care cumpără divizii ale altor firme pe zona de dezvoltare de smartphone, după ce în urmă cu 6 ani a cumpărat Motorola Mobility cu 12,5 miliarde de dolari.

Parallax

Vizualizari
159
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri