A.M.

Google extinde Firebase intr-o platforma unificata pentru dezvoltatorii de aplicatii, cu noi servicii

Imagine principala
Google extinde Firebase intr-o platforma unificata pentru dezvoltatorii de aplicatii, cu noi servicii

Achizitionat in urma cu un an si jumatate de catre Google, startupul Firebase, ce oferea servicii de cloud si baze de date care-i ajutau pe dezvoltatorii de aplicatii in sincronizarea datelor pe mai multe terminale mobile, a fost transformat intr-o platforma de sine statatoare cu servicii noi pentru cei aproape jumatate de milion de dezvoltatori, integrata cu serviciile de publicitate AdWords si AdMob.


Echipa Firebase care a dezvoltat tehnologiile de hosting, autentificare si baze de date in timp real, pentru care a fost achizitionat startupur, a creat noi unelte pentru imbunatatirea calitatii aplicatiilor de Android, scurtarea timpilor de dezvoltare si cresterea interactiunii utilizatorilor, au anuntat cei de la Google in cadrul evenimentului anual pentru dezvoltatori, Google I/O.


Unul dintre noile servicii introduse este Firebase Analytics, o solutie gratuita pentru aplicatii de smartphone ce ofera date despre modul in care utilizatorii le folosesc. Totodata, afiseaza statistici despre campaniile publicitare si permite definirea de grupuri de utilizatori in functie de atributele pe care le au in comun. In acelasi timp, Google a elimina din AdMob, serviciul sau de monetizare a aplicatiilor de mobil, rapoartele Google Analytics, odata cu integrarea Firebase in ecosistemul sau.


Firebase Analytics va oferi analize nelimitate, gratuite, pentru aplicatiile mobile, rapoarte pentru identificarea de noi moduri de crestere a veniturilor si exporturi de date pentru interogari personalizate.


La aceasta noua unealta au contribuit si inginerii Google care dezvolta serviciul Analytics, pentru a realiza o integrare cat mai aprofundata, pana la nivel de statistici legate de apasarea unui buton sau efectuarea unei achizitii, iar implementarea in aplicatii nu necesita decat adaugarea a catorva linii de cod. In plus, posibilitatea de a crea grupuri de utilizatori va permite testari de tip A/B, dar va imbunatati si sistemul de notificari, bazat pe Google Cloud Messaging si redenumit acum in Firebase Cloud Messaging.


O alta noutate este lansarea redenumirea Cloud Test Lab in Firebase Test Lab si integrarea serviciului de testare a aplicatiilor pe terminale reale in noua platforma unificata Firebase. Alte unelte noi includ crash reporting si crearea de link-uri dinamice in aplicatii, dar si Firebase Invites, pentru coduri de recomandări.


Totodata, sub numele Firebase App Indexing a fost integrat si Google App Indexing, o .functie pentru indexarea in motorul de cautare. Nu in ultimul rand, Firebase este integrat cu platformele de publicitate Google AdWords si AdMob, atat pentru promovarea aplicatiilor, cat si pentru monetizarea lor.

Parallax

Vizualizari
424
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri