Raluca Abrihan

Noi reguli de la Google pentru dezvoltatorii de aplicaţii: Utilizatorii trebuie să afle cum le sunt folosite datele personale

Thumbnail

Google a anunţat noi reguli în ceea ce priveşte modul în care dezvoltatorii de aplicaţii colectează şi retransmit datele personale pe care le colectează de la utilizatori, scrie News.ro.

Conform noilor reguli, aplicaţiile de Android trebuie, pe de o parte, să aibă o politică de confidenţialitate prin care să-şi clarifice intenţiile în ceea ce priveşte datele colectate şi, pe de altă parte, trebuie să notifice utilizatorii când şi cum se întâmplă acest lucru.

Dezvoltatorii au 60 de zile pentru a face modificările necesare şi a se conforma regulamentului.

Astfel, dezvoltatorii care colectează şi transmit către terţi date personale care nu au legătură cu funcţionarea aplicaţiilor trebuie să le explice clar utilizatorilor cum sunt folosite datele lor personale înainte să se producă transferul de date.

Noile reguli se vor aplica tuturor funcţiilor care implică transferul de informaţii între telefon şi serverul dezvoltatorului, indiferent că va fi vorba de informaţii privind funcţionarea aplicaţiei sau diverse date personale.

Regulile vor fi valabile pentru toate aplicaţiile instalate pe telefoanele cu Android, indiferent de sursa din care provin, nu cele instalate din Play Store.

În cazul în care dezvoltatorii nu vor îndeplini acest condiţii, Google, prin intermediul tehnologiei de monitorizare automatizată Play Protect va avertiza utilizatorul când o aplicaţie este pe punctul de a colecta date fără a-l fi informat în prealabil.

Sursa: News.ro

 

Parallax

Vizualizari
860
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri