Raluca Abrihan

Google cumpără un startup ce transformă smartphone-ul într-un instrument de diagnosticare a anumitor boli

Imagine principala
google

Google a cumpărat Senosis Health, un startup care face ca smartphone-ul să poată fi folosit pe post de dispozitiv ce monitorizează sănătatea şi identifică anumite probleme, precum cele pulmonare, utilizând funcţionalităţi ale camerei foto sau ale microfonului telefonului mobil.

 

Spre exemplu, cu ajutorul bliţul camerei este folosit la măsurarea hemoglobinei, arată theverge.com.

Shwetak Patel, fondatorul acestui startup, nu se află la primul exit de acest gen. În 2015, compania Sears a cumpărat WallyHome – o tehnologie deţinută de un alt startup fondat de Patel, care detecteză schimbările de umiditate şi temperatură.

Google a investit, recent, în mai multe proiecte dedicate zonei medicale şi a lansat DeepMind Health, program prin care vrea să lanseze aplicaţii cu ajutorul cărora medicii să poată diagnostica mai repede şi cu riscuri cât mai reduse pacientii, aplicaţii care să folosească inteligenţa artificială.

De asemenea, în luna mai a acestui an, Google anunţa achiziţia Owlchemy Labs, una dintre companiile de top dezvoltatoare de jocuri VR (de realitate virtuala), care se va alatura diviziei Daydream, producatoarea castilor VR cu acelasi nume si va incepe si dezvoltarea de tehnologii de realitate augmentata.

Compania americană mai deţine şi startup-ul DeepMind, creatorul programului de inteligenţă artificială AlphaGo Master, care l-a învins în două rânduri pe pe campionul mondial la jocul de Go, Ke Jie.

Parallax

Vizualizari
1465
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri