A.M.

Companiile ce folosesc Google Apps primesc un nou model de contract, ce permite Google sa stocheze datelor utilizatorilor pe serverele din SUA

Imagine principala
Companiile ce folosesc Google Apps primesc un nou model de contract, ce permite Google sa stocheze datelor utilizatorilor pe serverele din SUA

Dupa ce, pe 6 octombrie, Curtea Europena de Justitie a declarat nevalida directiva din 2000 privind protectia datelor cu caracter personal, ce stabilea ca SUA ofera o protectia suficient de buna in cazul transferului datelor pe serverele de dincolo de Ocean, Google anunta un nou tip de contract cu companiile ce utilizeaza Google Apps.


Decizia Curtii Europene de Justitie vine dupa o plangere depusa in 2008 de un student la drept utilizator de Facebook, ca urmare a dezvaluirilor lui Edward Snowden legate de supravegherea NSA, in care declara ca dreptul si practicile din SUA nu asigura o protectia a datelor in concordanta cu legile europene. In consecinta, datele utilizatorilor europeni ar trebui stocate pe servere localizate in Europa.


Hotararea Curtii afecteaza majoritatea serviciilor online din Statele Unite cu prezenta globala, care proceseaza date cu caracter personal, inclusiv Google. Prin urmare, compania a anuntat un nou model de contract prin care isi asuma respectarea legislatiei europene in materie de protectia datelor private ale utilizatorilor platformei Google Apps (destinata companiilor) si promite ca, in momentul incheierii perioadei contractuale, sa stearga toate informatiile de acest tip de pe serverele sale.


Noul model de contract al Google cu companiile europene are scopul, pe de o parte, de a obtine acordul clientilor pentru a stoca datele pe oricare dintre serverele sale, astfel ca, in esenta, sa nu se schimbe nimic in modul in care companiile continua sa foloseasca serviciile Google.


In plus, potrivit noilor termeni contractuali, Google se obliga sa coopereze cu autoritatile de supervizare a modului in care sunt protejate datele personale (precum, in acest caz, entitatile din Uniunea Europeana). De asemenea, clauzele noului model de contract se supun legilor din statul membru UE in care activeaza compania-client.


Noii termeni pot fi consultati aici, iar noul model de contract poate fi citit aici.

Parallax

Vizualizari
15
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Si cu toate astea... Contractul respectiv e invalidat automat, tot datorita hotararii Curtii Europene.http://arstechnica.com/tech-policy/2015/10/fallout-from-eu-us-safe-harbour-ruling-will-be-dramatic-and-far-reaching/

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri