Denisa Crăciun

Fondul de investiții fondat de Radu Georgescu, un nou exit

Thumbnail

Fondul de investiții Gecad Ventures, fondat de Radu Georgescu, a realizat exit-ul din compania britanică Kare Knowledgeware, o platformă de customer experience (CX) care se axează pe optimizarea fluxurilor de lucru, gestionarea informațiilor și business intelligence.

Astfel, Gecad Ventures a vândut pachetul de acțiuni deținut la Kare Knowledgeware către Dialpad Inc., o platformă globală de comunicații cloud integrate pentru convorbiri, mesagerie, întâlniri și contact center, conform unui comunicat de presă transmis StartupCafe.ro.

La momentul tranzacției, Gecad Ventures deținea o participație minoritară în Kare Knowledgeware, dar era implicată activ în dezvoltarea companiei.

Radu Georgescu este cunoscut pentru că a fondat sau a investit în afaceri ca: RAV Antivirus (pe care l-a vândut lui Microsoft), Avangate (exit către Francisco Partners, SUA), Vector Watch (exit către Fitbit), Gecad (exit către Bittnet, România), GECAD ePayment (actualmente, Pay U România, vândut către Naspers, Africa de Sud).

Ulterior s-a orientat către un fond de investiții de capital de risc de 100 de milioane de dolari, pentru a investi în firme de tehnologie din Europa Centrală și de Est.

Gecad Ventures a fost printre primii investitori în Kare Knowledgeware și a participat la trei runde consecutive de finanțare pentru companie, în perioada 2014 – 2016, iar fondurile obținute au ajutat business-ul să-și optimizeze portofoliul de soluții și să se extindă la nivel internațional.

De asemenea, Diwaker Singh, Partner Gecad Ventures, a îndeplinit funcția de președinte al consiliului de administrație (Chairman of the Board) de la prima rundă de finanțare și până la momentul exitului.

„Principalul atuu care ne diferențiază în piața de venture capital este faptul că identificăm foarte devreme potențialul unor companii aflate la început de drum. Este important să investești în prima rundă în companiile bune, dar drumul până la un exit de succes ține de abilitatea de te menține pe aceeași poziție,  de a fi acceptat în rundele următoare de investiții, de a veni cu o valoare reală și nu doar financiară pentru compania în care ai investit”, a declarat Radu Georgescu, fondator Gecad Ventures.

 

Parallax

Vizualizari
1250
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri