Denisa Crăciun

Firmele care caută lucrători trebuie să pună în anunț salariul oferit, pentru șanse mai mari la angajări (BestJobs)

Thumbnail

Firmele din România care caută lucrători trebuie să pună în anunțul de angajare și salariul oferit, astfel încât să atragă mai mulți candidați, potrivit platformei de recrutare online BestJobs, care mai arată că anunțurile care menționează oferta salarială primesc cu 37% mai multe CV-uri.

Selectarea joburilor care afișează salariul devine o tendință în căutările candidaților români, cu atât mai mult cu cât aceștia folosesc funcția de ordonare a joburilor de pe platforma de recrutare online inclusiv după nivelul salariului, pe lângă domeniu, locație, nivel de experiență sau mod de lucru.

Datele arată că peste un sfert din totalul aplicărilor s-au îndreptat către acele anunțuri care menționează salariul, iar în prezent, 1 din 5 joburi de pe platformă are salariul publicat.

„Faptul că tot mai multe anunțuri afișează salariul este un semn clar că angajatorii au început să răspundă nevoilor candidaților, mai ales în acest an când atragerea de talente potrivite s-a dovedit a fi o provocare. Așa cum am observat și din răspunsurile angajaților la sondajele noastre, salariul este un factor de decizie în aplicarea la un job sau în schimbarea lui, întrucât peste 60% dintre respondenți  declară că și-ar schimba locul de muncă pentru un salariu mai mare. În plus, afișarea salariului în anunțul de angajare le oferă un avantaj recrutorilor, deoarece atrag mai mulți candidați și selecția celor care aplică se face mai eficient”, spune Ana Vișian, Marketing Manager BestJobs.

În luna aprilie 2022, cei mai mulți dintre candidați s-au orientat către:

  • Vânzări, cu peste 70.000 de aplicări;
  • Management, cu aproximativ 53.000 de aplicări;
  • Financiar / Contabilitate, cu alte aproape 40.000 de aplicări;
  • Administrativ / Secretariat cu 27.000 de aplicări;
  • IT / Telecom, cu peste 26.000 de aplicări.

Oferta de muncă este variată, dar sunt câteva domenii care predomină pe piața muncii la nivel național.

De exemplu, Vânzările sunt în topul ofertelor din toate județele țării, la fel și Ingineria și Financiar/ Contabilitate.

Județele Brașov și Arad se remarcă pentru mai multe oferte în Inginerie, în timp ce în Cluj e nevoie de informaticieni.

Pe lângă domeniile vedetă, Bucureștiul și Ilfovul oferă un număr mare de oportunități pentru specialiștii în Logistică.

Munca în sistem hibrid își conturează și mai mult prezența în oferta de joburi disponibile pe BestJobs. Astfel, 16% dintre anunțurile de joburi permit împărțirea activității între sediu și biroul de acasă.

Și oferta de joburi remote din partea companiilor s-a menținut la un nivel crescut, astfel că mai mult de 10% din volumul total al joburilor disponibile menționează posibilitatea muncii de oriunde.

Acestea au atras și ele peste 15% dintre aplicări și au reprezentat aproximativ 5% din volumul de căutări înregistrate după cuvinte cheie.

Topul domeniilor cu cele mai multe oferte active de joburi din luna aprilie a fost susținut de  Vânzări, IT / Telecom, Management, Financiar / Contabilitate și Inginerie.

Parallax

Vizualizari
543
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri