Luminita Parvu

Câți bani pierde anual o firmă în urma atacurilor cibernetice (raport)

Thumbnail

În 2017, la nivel mondial, o firmă a plătit în medie 87.800 de dolari după un incident de securitate cibernetică, în timp ce o companie a scos din buget până la 992.000 de dolari, potrivit unui raport Kaspersky Lab și B2B International, citat de agenția Agerpres.

Comparativ cu 2017 , anul acesta firmele mici și mijlocii au plătit, în medie, 86.500 de dolari iar companiile mari 861.000 dolari, cu un an în urmă. Raport atrage atenția că mai însemnate pierderi provin din incidentele care implică probleme cibernetice ale terților.

Astfel, IMM-urile trebuie să plătească până la 140.000 de dolari pentru incidentele care afectează infrastructura găzduită de către un terț, iar companiile mari pierd 1,8 milioane de dolari, ca rezultat al breșelor ce afectează furnizorii cu care folosesc date în comun, și 1,6 milioane de dolari din cauza furnizorilor de servicii de infrastructură (IaaS — Infrastructure as a service) cu o protecție insuficientă.

De precizat este ca firmele mari cheltuie aproape un sfert (23%) din bugetele IT alocate pentru investiții strategice în securitatea cibernetică. În ciuda acestui fapt bugetul mediu alocat de marile corporații segmentului de securitate IT,  a scăzut în 2016 de la 25,5 de milioane de dolari, la 13,7 milioane de dolari, în 2017.

În prezent, 63% dintre companii investesc în securitate cibernetică, în creștere cu 7%, comparativ cu datele din 2016, iar costurile de recuperare a informațiilor, în urma breșelor de securitate, se măresc.

Studiul Securitatea IT: centru de cost sau investiție strategică a fost efectuat de Kaspersky Lab și B2B International pe 5,274 de afaceri reprezentative din toată lumea

Parallax

Vizualizari
237
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri