CZ

Firmele din România - pe penultimul loc în UE la achiziția de servicii cloud

Imagine principala
utiliare cloud UE

România este pe penultimul loc în Uniunea Europeană la rata de utilizare de către firme a serviciilor cloud plătite, potrivit datelor comunicate joi de Biroul european de statistică Eurostat.

În România și Polonia, doar 9% dintre firmele cu acces la internet au cumpărat în anul 2016 servicii cloud. Dintre firmele românești care au plătit servicii cloud în 2016, cele mai multe le utilizau pentru găzduirea sistemelor de e-mail (68%), stocarea fișierelor (52%), gazduirea bazelor de date (51%) și pentru softuri (37%).

Pe ultimul loc la achiziționarea de servicii cloud de către firme se situează Bulgaria, cu aproximativ 7% rată de utilizare, conform Eurostat.

 

Pe primele pozitii în UE au fost Finlanda (57%), Suedia (49%) și Danemarca (42%).

În medie, 22% dintre firmele din Uniunea Europeană au cumpărat servicii cloud în anul 2016. Dintre companiile mari din UE, 45% foloseau serviciile cloud plătite, însă în rândul firmelor mici și mijlocii rata de utilizare era de numai 21%.

Firmele pot achiziționa servicii cloud pentru o varietate de scopuri, cum ar fi găzduirea sistemelor de e-mail sau a bazelor de date, stocarea fișierelor, utilizarea de aplicații software și multe altele.

Dintre companiile din UE care au achiziționat servicii cloud în 2016, cele două scopuri cele mai comune erau găzduirea sistemelor de e-mail (65%) și stocarea fișierelor în format electronic (62%). De asemenea, firmele folosesc frecvent servicii cloud pentru găzduirea bazelor de date (44%) și pentru utilizarea software-ului de birou (41%).

În ceea ce privește populația, 29% dintre utilizatorii de internet din România au folosit, în anul 2016, servicii cloud, ușor sub media UE, de 32%.

Sistemul cloud computing presupun utilizarea unor servicii diverse de către clienți direct pe serverele furnizorului. Pentru afacerile mici, avantajul oferit de cloud în reprezintă costurile mai reduse, pentru că nu mai au nevoie de servere proprii de mare capacitate.

Parallax

Vizualizari
686
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri