Denisa Crăciun

O firmă românească de reciclare investește 12 milioane euro în străinătate

Thumbnail

O firmă românească de reciclare investește 12 milioane de euro în Slovacia, în instalarea unei linii de producție a granulelor de plastic din PET reciclat (r-PET), cu o capacitate totală de 8.000 de tone pe an.

Green Group este o companie care produce granule r-PET din anul 2015, cu o capacitate anuală instalată de 11.000 de tone.

Firma a intrat pe piața din Slovacia în anul 2019, după o tranzacție de 13 milioane de euro, pentru achiziția companiei locale Ekolumi.

„Viziunea noastră este să devenim cel mai mare reciclator PET și producător de granule r-PET la nivel european, cu o puternică componentă de sustenabilitate. Deșeurile municipale reprezintă resurse locale regenerabile, care trebuie reciclate local, pentru reducerea emisiilor de CO2 asociate lanțului logistic de transport al deșeurilor. De aceea, proximitatea resursei cu industria de reciclare este un element cheie pentru obținerea economiei circulare a PET-ului și este direcția pe care o urmărim în extinderea companiei la nivel european”, a declarat Constantin Damov, Președintele Green Group despre noua investiție.

De asemenea, CEO-ul (director general) Green Tech, Alina Genes spune că „până de curând, produceam granule r-PET doar în România, iar acum ne apropiem geografic și putem deservi mai bine cererea marilor producători europeni, care sunt obligați să folosească conținut reciclat în ambalajele noi”.

Granulele r-PET reprezintă alternativa sustenabilă la producția de ambalaje de plastic pentru industria alimentară și non-alimentară, având o amprentă de carbon cu până la 60% redusă în comparație cu a granulelor virgine, realizate din petrol.

Green Tech, cu investiții în valoare de 170 milioane de euro, este unul dintre cei mai importanți reciclatori pentru deșeuri PET la nivel european, având o capacitate anuală de procesare de 150.000 de tone PET, cu operațiuni în România, Slovacia și Lituania. Este, totodată, prima companie de reciclare din Europa certificată Gold Standard pentru emiterea de credite voluntare de carbon, rezultate din reciclare.

Parallax

Vizualizari
410
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri