Claudiu Zamfir

O firmă IT românească vrea să atragă 8 milioane de lei de la investitori, pentru a se extinde în SUA și Marea Britanie

Thumbnail

O firmă IT românească vrea să își extindă două filiale, în SUA și în marea Britanie, dar pentru asta are nevoie de 8 milioane de lei, pe care vrea să-i atragă de la investitori.

Safetech Innovations activează în domeniul securității cibernetice și este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București.

Pe 19 iulie 2021, Adunarea Generală a Acționarilor urmează să decidă privind efectuarea majorării capitalului social al firmei.

Operațiunea de majorare a capitalului social este programată să înceapă în septembrie 2021, după plata dividendelor în numerar și a acțiunilor gratuite către acționarii companiei, care va avea loc în data de 27 iulie.

Safetech intenționează să emită 1 milion de acțiuni noi, de la 15.625.000 acțiuni la 16.625.000 acțiuni cu o valoare nominală de 0,2 lei.

Noile acțiuni vor fi oferite investitorilor în două etape:

  • În prima etapă, acționarilor existenți li se vor oferi drepturile de preferință pe baza cărora vor putea cumpăra acțiuni SAFE nou emise cu o reducere de 25%. Toți acționarii care dețin acțiuni SAFE la data de înregistrare, și anume, 31 august 2021, vor primi drepturi de preferință egale cu numărul de acțiuni deținute. Pentru a cumpăra o nouă acțiune SAFE, acționarii vor trebui să aibă 15,625 de drepturi de preferință.
  • Acțiunile care nu sunt subscrise în prima fază vor fi oferite către 149 de investitori în cadrul unui plasament privat. În plasamentul privat, acțiunile vor fi oferite la 105% din prețul din etapa 1.

Cu capitalul care va fi atras, Safetech intenționează să înființeze două filiale – una în Londra și alta în Reston (statul american Virginia). În ambele companii, cel puțin 67% din capitalul social va fi deținut de Safetech Innovations SA, iar restul capitalului social va fi deținut de o societate cu răspundere limitată înregistrată în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Astaria Sec Ltd. Astaria Sec Ltd este un start-up local deținut de Anca Stancu, care va conduce operațiunile Safetech International în străinătate.

Stimulentele oferite de guvernul UK pentru securitate cibernetică

În prima fază a extinderii, planificată să aibă loc în primul semestru al anului 2022, Safetech va deschide o filială în Marea Britanie, unde piața de securitate cibernetică valorează peste 9 miliarde de lire sterline, iar 62% dintre companii își externalizează activitatea de securitate cibernetică. Este o piață matură în care 57% dintre companiile mici și mijlocii își informează în mod regulat Consiliul de Administrație cu privire la situația privind securitatea cibernetică a companiei, iar 52% dintre acestea efectuează teste de penetrare. De asemenea, peste 30% dintre IMM-urile din Marea Britanie efectuează evaluări anuale ale riscului cibernetic și majoritatea companiilor dețin un fel de evidență digitală ale acestora. Mai mult, guvernul britanic oferă numeroase stimulente pentru activitățile de cercetare și dezvoltare și există o cooperare puternică între sectorul public și cel privat în domeniul securității cibernetice.

În cea de-a doua fază a extinderii internaționale, planificată pentru a doua parte a anului 2022, Safetech va deschide o filială în Reston, statul Virginia, unde se află clusterul de inovare, care cuprinde 8.700 de companii de tehnologie și unde sunt situate peste 530 de companii de securitate cibernetică. Reston este situat în imediata apropiere a zonei metropolitane Washington DC, care ocupă primul loc în SUA în ceea ce privește numărul analiștilor de securitate, cu peste 105.000 de angajați care lucrează în domeniul securității informațiilor. Safetech intenționează să dezvolte o rețea extinsă de distribuție în SUA prin colaborarea cu alte companii de securitate cibernetică, IMM-uri locale și cu marii integratori. Obiectivul pentru următorii trei ani este ca rețeaua Safetech să ajungă la cel puțin 20 de revânzători.

„Criza sanitară ne-a învățat că putem realiza tot ceea ce ne propunem cu un plan și o strategie bine stabilită. În tot acest timp, ne-am adaptat și am implementat toate măsurile tehnice și organizaționale, astfel încât, 95% din serviciile și soluțiile de securitate cibernetică din portofoliu nostru pot fi furnizate și implementate de la distanță. Aceasta înseamnă că suntem pe deplin capabili să deservim clienți din toată România, dar și de oriunde în lume. De la listarea pe piața AeRO, am fost abordați de numeroase fonduri de investiții internaționale, dispuse să finanțeze expansiunea noastră la nivel global. Considerăm acest lucru ca fiind un semn în privința existenței unei oportunități semnificative în piață, dar ne dorim ca investitorii locali să fie cei care profită de beneficiile acestei dezvoltări” a declarat Victor Gânsac (foto), CEO, Safetech Innovations, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

Safetech Innovations intenționează să atingă o cifră de afaceri pe piețele externe de 6 milioane de euro la 3 ani de la intrarea pe aceste piețe, împărțită în mod egal între cele două piețe. Produsele cheie care urmează să fie comercializate de companie pe piața din SUA sunt platforma iSAM a Safetech Innovations, precum și soluțiile de monitorizare a securității cibernetice 24/7 livrate prin intermediul echipei Safetech Computer Emergency Response Team (CERT).

Safetech Innovations a fost înființată în anul 2011. Serviciile firmei includ protecția datelor, identificarea vulnerabilităților și riscurilor, răspunsul la incidentele de securitate cibernetică (prin STI CERT - Safetech Cybersecurity Incident Response Center) și crearea unei culturi organizaționale orientate spre siguranță, precum și implementarea soluțiilor și măsurilor de securitate cibernetică. Compania are clienți din sectorul fnanciar, din energie, bunuri de larg consum, telecomunicațiilor, IT&C și transporturi.

Parallax

Vizualizari
481
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Tudor
Macovei
O actiune SAFE este aproape 60 de lei si voi scrieti ca se vor vinde cu 20 de bani?
Claudiu
Zamfir
cred ca faceti dvs o confuzie cu valoarea nominala, din cate imi dau seama, dar poate ar fi mai bine sa cereti sa va explice compania, pt ca ea a furnizat informatiile si va poate ajuta mai mult
poza de profil
mitica
delcea
cum pot, ca persoana fizica, sa cumpar actiuni?

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri