Claudiu Zamfir

O firmă IT românească se cere în insolvență, după ce a avut profit de 3 milioane lei anul trecut

Thumbnail

O companie IT din București, care a încheiat anul trecut cu profit de 3,2 milioane de lei și 173 de angajați, vrea acum să intre în insolvență prin reorganizare, pentru a-și menține „capacitatea de a desfășura operațiunile în condiții normale”.

Firma Star Storage SA, cu o istorie de 23 de ani în furnizarea de soluții digitale de afaceri și servicii cloud, deținută de antreprenorul vâlcean Nicolae Cătălin Păunescu, spune că a luat decizia de a iniția intrarea în procedura generală de insolvență prin reorganizare, în principal ca urmare a „pandemiei COVID-19, perioadă în care compania s-a confruntat cu provocări neașteptate, generând pierderi și costuri excepționale”.

„În ciuda unei reveniri la profitabilitate în 2022 și 2023, Star Storage fiind in acest moment o companie profitabilă, cu EBITDA pozitiv, efectele din trecut ale pandemiei au continuat să influențeze negativ rezultatele și stabilitatea financiară a companiei, urmând a afecta în continuare performanța sa, dacă nu s-ar fi luat măsura declanșării procedurii de insolvență prin reorganizare. Deși sumele reprezentând taxe, întârziate la plată în perioada 2020-2022, au fost reeșalonate pe termen lung urmând a fi achitate conform unui plan foarte strict stabilit de managementul companiei, schimbările legislative intervenite în martie 2023 prin care s-au modificat condițiile de aplicare a înlesnirilor la plată a datoriilor au creat dificultăți suplimentare” - susține, duminică, firma IT românească, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

Star Storage reclamă faptul că „toate aceste schimbări” au pus-o „în imposibilitatea de a mai continua planul inițial de reeșalonare la plată a datoriilor”.

Deschizând procedura de insolvență prin reorganizare, firma consideră că își va putaea „menține în continuare capacitatea de a desfășura operațiunile în condiții normale”.

Insolvența ca „măsură pozitivă”

Star Storage recunoaște că termenul de insolvență „este adesea perceput într-o conotație negativă”, dar firma consideră că, în realitate, „reprezintă o măsură pozitivă, de echilibrare, constituind un pas proactiv către redresare și stabilizare”.

„Nu a fost o decizie pe care să o luăm ușor. Vrem însă să ne asigurăm angajații si partenerii că nu va exista un impact negativ în ceea ce privește continuitatea operațională, activitățile noastre de zi cu zi nefiind afectate și, mai mult, ne așteptăm ca acestea să fie îmbunătățite. Prin restructurarea fundației noastre financiare, vom deveni mai puternici și mai rezilienți. Vreau să mulțumesc echipei, dar și partenerilor și clienților noștri pentru sprijinul continuu și să îi asigur că vom menține o comunicare deschisă și transparentă pe parcursul întregului proces”, a declarat Cătălin Păunescu, directorul Star Storage.

În context, Star Storage susține că nu va concedia din personal.

„În urma acestor măsuri, cu impact direct pozitiv în capacitatea companiei de a acoperi la timp obligațiile către angajați si furnizori, clienții vor fi deserviți în continuare mai eficient, cu accent pe calitate și inovație” - susține firma.

De asemenea, compania IT dă asigurări că „operațiunile zilnice vor continua fără întreruperi”.

„În condițiile în care Star Storage a înregistrat o creștere de peste 30% în 2023 față de 2022, managementul companiei estimează că această tendință pozitivă va continua și în anii următori, fiind sprijinită de măsurile luate de diminuare a efectelor negative din trecut, din perioada pandemiei”, se mai arată în comunicatul firmei.

„În concluzie, această decizie reflectă angajamentul companiei față de o gestionare responsabilă și strategică a situației curente și a efectelor semnificative ale crizei COVID-19, în interesul companiei, al angajaților și al partenerilor de afaceri” - susține Star Storage.

Înființată în anul 2000, Star Storage spune că are peste 500 de clienți pe 4 continente.

Firma se prezintă ca „furnizor global de tehnologie care dezvoltă și livrează, folosind inteligența artificială și abordarea de tip low-code, soluții pentru digitalizarea și automatizarea proceselor, gestionarea eficientă a conținutului nestructurat și asigurarea conformității cu reglementările legale pentru organizații private și publice de top”.

Potrivit datelor Termene.ro, Star Storage SA este deținută de Nicolae Cătălin Păunescu (99,5%) și Monica Antoaneta Păunescu (0,5%).

Firma a avut venituri totale de 47,5 milioane de lei și profit net de 3,2 milioane de lei, cu 173 de angajați, în anul 2022. În 2021, firma a avut pierderi de 6,5 milioane de lei, iar în 2020 pierderile au fost de 11,5 milioane de lei. De asemenea, personalul a scăzut cu 52 de salariați în perioada 2020-2022.

Parallax

Vizualizari
21680
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri