Denisa Crăciun

Fast-food celebru, dat în judecată pentru că ar vinde un burger mai mic decât este prezentat în meniu

burgeri

Lanțul american de fast-food Burger King, prezent și în România, a fost dat în judecată în SUA pentru că ar vinde un burger mai mic decât este prezentat în meniu.

Un judecător american a respins cererea de lanțului de fast-food de a evita un proces pentru că și-ar fi înșelat clienții făcând burgerul Whopper să pară mai mare decât în realitate, potrivit Reuters.

De cealaltă parte, fast-foodul se apără și spune că „plângerile reclamanților sunt false”, arată BBC. Burgerul cu pricina ar fi fost făcut să arate cu 35% mai mare în imaginea de prezentare din meniu și să pară că ar conține de două ori mai multă carne decât în realitate. 

Totuși, fast-foodul susține că nu trebuie să livreze burgeri care arată „exact ca în imagine”.  Un judecător american a spus că acest lucru ar trebui lăsat la „latitudinea juraților”, care ar trebui să stabilească „ce cred oamenii rezonabili”. 

Judecătorul a respins acuzațiile conform cărora Burger King ar fi indus în eroare clienții cu reclamele sale pe TV și online.

Și alte lanțuri de fast-fooduri, cum ar fi McDonald's sau Taco Bell, au fost date în judecată în SUA și se confruntă cu acuzații de publicitate falsă, conform The Independent

Parallax

Vizualizari
644
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri