Denisa Crăciun

Compania Facebook și-ar putea schimba numele. Când se va întâmpla

Thumbnail

Compania americană care deține Facebook intenționează să își schimbe numele, potrivit The Verge, care susține că modificarea ar putea fi anunțată oficial în cadrul conferinței Connect, care ar putea avea loc pe 28 octombrie.

Noul nume al companiei ar putea fi legat de conceptul de metavers, pe care fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a pus accent în ultima vreme.

În iulie, el a declarat că, în următorii ani, „vom trece de la o companie pe care oamenii o consideră în primul rând de social media la o companie metavers”.

De reținut că procesul de rebranding face referire la numele companiei care deține Facebook, nu la rețeaua socială.

Surse anonime din cadrul Facebook au declarat pentru The Verge că noua denumire ar putea reflecta aspirațiile companiei, care depășesc nivelul platformelor sociale din prezent.

Facebook nu a confirmat informațiile până în prezent, scrie News.ro. 

Compania are deja peste 10.000 de angajați care lucrează la produse hardware, inclusiv la căști de realitate virtuală și augmentată, care ar putea pune bazele unui viitor metavers.

Deși noul posibil nume al Facebook nu a fost dezvăluit, sursele susțin că o variantă este Horizon, denumire utilizată până acum pentru versiunea de VR a rețelei sociale a companiei.

Intenția de a schimba numele Facebook se aseamănă cu ideea companiei care deține Google, care în urmă cu mai mulți ani s-a transformat în Alphabet.
 

Parallax

Vizualizari
168
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri