Claudiu Zamfir

Facebook a anunțat pe Twitter cauza oficială a blocajelor de miercuri. Demisii de la vârful companiei

Thumbnail

Facebook a precizat oficial, într-o postare pe rețeaua socială concurentă Twitter, care ar fi cauza blocajelor suferite miercuri de rețeaua socială și serviciile asociate, Messenger, Whatsapp și Instagram. Separat, șeful Facebook, Mark Zuckerberg a anunțat și o serie de demisii de la vârful companiei, care nu sunt neapărat legate de incidentul de miercuri.

„Din cauza unei configurări de server, mulți oameni au avut probleme în a accesa aplicația și serviciile. Am rezolvat problema și sistemele își revin. Ne pare foarte rău pentru inconvenient și apreciem răbdarea tuturor. Ne-am concentrat să rezolvăm problema cât mai repede și putem confirma că nu a avut legătură cu vreun atac DDoS”, a comentat Facebook.

Apoi, cofondatorul și CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a anunțat oficial o serie de schimbări la vârful companiei:

Chris Cox a demisionat din funcția de director de produs (CPO). Acesta ar fi discutat cu Zuckerberg de ani întregi despre dorința sa de a demisiona. „El a jucat atâtea roluri cheie la Facebook, începând ca inginer pe newsfeed-ul original, construind primele echipe și ajutând la definirea misiunii și a valorilor, conducând echipele noastre de produse și design, rularea aplicației Facebook și, cel mai recent, supravegherea strategiei pentru familia de aplicații. Pe parcurs, Chris a ajutat la formarea multor lideri mari, care au acum roluri importante în întreaga companie - inclusiv pe unii care acum vor să ia roluri mai mari în noile noastre eforturi de produs”, a spus Zuckerberg.

Vicepreședintele pentru Whatsapp Chris Daniels a părăsit compania. El a condus echipa de dezvoltare a afacerii, precum și Internet.org, organizație a  Facebook pentru aducerea internetului în zonele izolate. Noul șef al Whatsapp va fi Will Cathcart.

Fidji Simo va fi noua șefă a Facebook app. Până acum familia Facebook de aplicații era condusă de Chris Cox și Javier Olivan. Javier Olivan se va ocupa mai departe de integrarea aplicațiilor Facebook.

Leaderii Facebook (Fidji Simo), Instagram (Adam Mosseri), Messenger (Stan Chudnovsky) și WhatsApp (Will Cathcart) vor fi subordonați direct lui Zuckerberg, în timp ce directorul de marketing al Facebook (Antonio Lucio) îi va raporta direct lui Sheryl Sandberg, directoarea de operațiuni a Facebook (COO, numărul doi în companie).

Parallax

Vizualizari
2056
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri