Redacția StartupCafe.ro

Meta: Facebook atrage în 2024 cel mai mare număr de utilizatori tineri din ultimii trei ani

Thumbnail

Rețeaua socială Facebook atrage cel mai mare număr de utilizatori adulți tineri din ultimii trei ani, susține Meta, compania din spatele aplicației, potrivit Reuters, citat de News.ro.

Peste 40 de milioane de adulţi din SUA şi Canada cu vârste între 18 şi 29 de ani verifică acum Facebook zilnic, a declarat Meta. Facebook, fondat de Mark Zuckerberg, a împlinit anul acesta 20 de ani de la înfiinţare.

Creşterea reflectă eforturile companiei din ultimii câţiva ani de a redobândi atenţia tinerilor adulţi care s-au orientat către aplicația TikTok, deţinută de ByteDance din China.

Meta a înregistrat „cinci sferturi din creşterea sănătoasă a utilizării aplicaţiilor” în rândul adulţilor tineri, a spus un purtător de cuvânt al companiei.

La un eveniment din New York, menit să evidenţieze modul în care tinerii folosesc aplicaţia, şeful Facebook, Tom Alison, a declarat că aniversarea i-a determinat pe directori să realizeze că Facebook trebuie să evolueze pentru a rămâne relevantă pentru generaţia următoare.

„Pentru cine este Facebook? Este pentru părinţii mei?”, a spus Alison, citând întrebări pe care a spus că le-a auzit de la tineri. 

Alison a declarat pentru Reuters, într-un interviu, că utilizatorii tineri păreau să vină iniţial pe Facebook pentru a folosi secţiuni precum Marketplace, Grupuri şi Întâlniri în momente cheie din viaţa lor, cum ar fi atunci când au nevoie să amenajeze apartamente pentru prima dată.

În timp ce majoritatea acestor secţiuni nu prezintă reclame, utilizarea lor a generat implicarea pe scară largă, a adăugat el.

„Odată ce sunt pe Facebook, merg şi verifică lucruri care se întâmplă în Feed sau în Reels”, a spus el, referindu-se la produsul video scurt de tip TikTok al Meta.

Aplicaţia Facebook a adunat 50 de milioane de utilizatori în primii trei ani de la lansare şi acum are 3,2 miliarde de utilizatori la nivel global.

Pe parcurs, însă, a devenit mai puţin atractivă pentru utilizatorii tineri. Aproximativ o treime dintre adolescenţii americani spun că folosesc Facebook, conform unui sondaj realizat de Pew, o scădere mare în comparaţie cu sondajele anterioare efectuate de grup în 2014 şi 2015.

Prin comparaţie, ponderea tuturor adulţilor din SUA care spun că folosesc Facebook a rămas relativ constantă din 2016, la aproximativ 68%, conform Pew.

Parallax

Vizualizari
54
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.594
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.96

publishing: 3.09

expertise: 0.08

rating: 1.594

Articole publicate : 1, 022
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri