Denisa Crăciun

Fabrică de sârmă din România, aflată în faliment, vândută cu 7,5 milioane EUR

fabrica de sarma

Fabrica de sârmă Dan Steel Group Beclean, din județul Bistrița-Năsăud, aflată în procedură de faliment, a fost vândută pentru suma de 7,5 milioane EUR în cadrul unei licitații publice.

Fabrica situată în localitatea Beclean, județul Bistrița-Năsăud, a fost vândută către Intertranscom Impex SRL, din Bacău, care produce plasă sudată, firmă controlată de antreprenorul Ioan Teslaru, au anunțat CITR Cluj și Prime Insolv Practice într-un comunicat transmis, vineri, StartupCafe.ro. 

Noul proprietar plănuiește să repornească producția și „să retransforme fabrica într-unul dintre principalii angajatori în Beclean”, după cum se arată în comunicat.

Activul este reprezentat de fabrica de producție a sârmelor tari și moi, respectiv produse derivate din sârmă, plase sudate, cuie, panouri de gard, sârmă ghimpată, și este compus din teren de 406.606 mp, construcții și echipamentele aferente.

Firma Dan Steel Group Beclean SA înființată în 1991 a avut ca principal obiect de activitate producția de metale feroase, sub forme primare și de feroaliaje (cuie, sârmă zincată, sârmă împletită, plasă sudată, panouri etc), destinate atât pieței interne, cât și celei externe (Ungaria, Polonia, Serbia, Cehia, Slovacia).

Produsele fabricate de societate au fost destinate în special sectorului construcțiilor și al agriculturii, precum și altor ramuri ale industriei, care realizau bunuri de larg consum.

Declinul cifrei de afaceri a început în anul 2017 când diminuarea volumului de business a condus la reducerea capitalului de lucru precum și la creșterea semnificativă a gradului de îndatorare. Nu în ultimul rând, măsurile impuse în anul 2018 de Comisia Europeană asupra importurilor unor categorii de produse aparținând industriei siderurgice a obligat Dan Steel Group Beclean SA să își asigure materia primă din cadrul UE, în condiții contractuale mult mai oneroase pentru aceasta, și cu plata în avans, ceea ce a creat o presiune suplimentară asupra situației financiare a companiei care a acumulat datorii de peste 35 milioane euro.

Parallax

Vizualizari
2954
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri