Redacția StartupCafe.ro

Exonia vrea să preia o firmă de ambalaje din Iași. Tranzacție estimată la peste 1,35 milioane EUR

Director general Exonia Iași

Producătorul de ambalaje biodegradabile Exonia negociază achiziţionarea întregului pachet de acţiuni al Barrier Vacuum Bags, un alt producător de ambalaje din Iaşi, potrivit News.ro, care mai arată că valoarea tranzacţiei este estimată la peste 1,35 milioane de euro.

Exonia Iași poartă negocieri privind o potenţială achiziţie a întregului pachet de părţi sociale ale producătorului ieşean de ambalaje speciale BVB (Barrier Vacuum Bags), operat de Plastic & Paper Distribution SRL, conform unui comunicat de presă. 

Discuţiile dintre cele două părţi sunt în desfăşurare, dar surse din piaţă susţin că valoarea tranzacţiei ar putea depăşi suma de 1,35 milioane de euro, mai arată News.ro.

Plastic & Paper Distribution SRL este o companie cu capital integral românesc şi a fost fondată de omul de afaceri Marius Veleşcu.

Firma este printre puţinii producători din Europa Centrală şi de Est care deţin capacităţi proprii de producţie a ambalajelor speciale destinate ambalării în vid a produselor alimentare proaspete dar şi a componentelor speciale utilizate în industria aeronautică şi în automotive. 

Totodată, conducerea companiei Exonia Iaşi a precizat că analizează mai multe oportunităţi de achiziţii atât a unor producători români de ambalaje, cât şi a unor distribuitori specializaţi pe această nişă, motivând că este „o companie bine capitalizată, cu o lichiditate şi rezultate foarte bune”.

„Vizăm acoperirea cât mai rapidă a unei cote de piaţă importante la nivel naţional, dar şi diversificarea portofoliului nostru atât prin dezvoltarea de investiţii în linii tehnologice noi, dar şi prin fuziuni prin absorbţie a altor companii care şi-au demonstrat rezilienţa de-a lungul timpului”, anunţă compania ieşeană.

Grupul Exonia Iaşi a fost fondat în anii 2000 de Tiberiu Stoian, antreprenor cu investiţii în industria ambalajelor, IT, turism şi comerţ în România şi SUA.

Grupul este format din trei entităţi, respectiv Exonia Holding, producător de ambalaje din hârtie, Exonia Production, producător ambalaje plastice şi Artis Design, integrator de soluţii de digitalizare industrială.

Exonia Holding este evaluată la peste 25 milioane de euro.

Compania ieşeană derulează în prezent investiţii de 10 milioane de euro, urmând ca la începutul anului viitor să facă noi angajări.

Parallax

Vizualizari
1149
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.594
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.96

publishing: 3.09

expertise: 0.08

rating: 1.594

Articole publicate : 1, 038
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri