Adrian Dragomir - Antreprenor
Procesul de Due Diligence (evaluare a riscurilor) este esențial pentru orice companie în creștere, într-un mediu de afaceri cu atât de multe provocări și necunoscute.
Dacă vreți să încheiați un contract cu un furnizor nou, să intrați într-un parteneriat, să cumpărați o afacere sau să vă vindeți afacerea, este obligatoriu să cunoașteți totul despre viitorul partener. În acest fel, veți obtine mult mai ușor ceea ce va doriti, iar afacerea voastră va fi ferită de riscuri periculoase.
Astfel, înainte de a lua o decizie pentru un nou contract/parteneriat/acord este legitim să vă întrebați dacă:
Afacerea viitorului partener are un cash flow sănătos?
Veniturile și profitul sunt în creștere sau în scădere?
Ce datorii are compania? Există datorii ascunse?
Compania are plătite taxele și impozitele?
Este implicată în multe procese?
De unde provin banii companiei?
În final, nu este vorba numai despre a avea încredere în cei cu care faceți afaceri, ci și despre cum să înțelegeți mai bine afacerea lor.
O informare corectă și amanunțită permite negocierea termenilor unui contract în cele mai bune condiții pentru voi și stabileste valoarea reală a parteneriatului.
Există trei categorii de due dilligence: legală (contracte, împrumuturi, litigii), financiară (venituri, active, cash flow, datorii, management) și comercială (evaluarea pieței, a competitorilor). Totuși, cea mai completă imagine asupra riscurilor la care te expui îți este oferită de un due diligence integrat.
Termene.ro a integrat cel mai complet si accesibil instrument de due diligence de pe piață, un instrument care îți oferă informații strategice despre potențiali și actuali parteneri de afaceri, clienți, investitori, concurenți și management.
Reunind pe o platformă unică toate sursele oficiale de informatii – Registrul Comerțului, Monitorul Oficial, Arhiva Electronică de Garanţii Reale Mobiliare (AEGRM), Instanțe judecătorești și Buletinul Procedurilor de Insolvenţă-, Termene.ro îți pune la dispozitie, cu un singur click, statistici, indicatori de risc financiar și insolvență, precum și analize la nivel de sector și principali competitor. Toate acestea vin la pachet, împreună cu informații despre:
conexiunile dintre respectivii asociați și administratori cu alte companii;
situația financiară a firmei din 2008, până în prezent (venituri, cheltuieli, datorii);
creanțe, profit/pierderi, evoluția numărului de angajați), statul TVA, (eventuale) datorii către bugetul de stat;
dosarele aflate pe rolul instanțelor de judecată;
mențiunile din BPI (dacă este cazul);
ipotecile realizate pentru obținerea de credite (AERGM);
toate deciziile acționarilor de-a lungul timpului (MO);
analize sectoriale de risc, de profitabilitate, de îndatorare.
Portalul Termene.ro nu vă oferă doar o evaluare inițială a partenerilor, ci un due diligence continuu, în timp real, despre modificările de ordin juridic, financiar, strategic, de management ce pot apărea pe parcurs în cadrul companiilor vizate.