Redacția StartupCafe.ro

Peste 500.000 EUR, investiție pregătită de compania de curierat DPD la Brașov

dpd

Compania de curierat DPD România anunță, luni, că investește peste 500.000 EUR într-un spațiu de depozitare și de birouri la Brașov.

Hubul regional, cu o suprafață de peste 4.000 mp, va micșora timpul de tranzit al coletelor din regiunea Nord-Est a țării, a transmis DPD România, potrivit News.ro.

Investiţia se ridică la peste jumătate de milion de euro şi face parte din planurile companiei de a se dezvolta. Compania DPD România este membră a grupului internaţional Geopost.

Investiţia în Hub Braşov implică utilarea depozitului cu sisteme de sortare moderne (conveyoare) provenite de la producători locali. Noul hub va avea 3.800 mp utili pentru depozitare, la care se adaugă 200 mp pentru birouri.

Vor fi 10 docuri pentru tiruri şi 30 de porţi de încărcare a coletelor de către curieri. Capacitatea de procesare a hubului din Braşov va creşte astfel de la 15.000 la peste 40.000 de colete pe zi.

Noul hub va fi deservit de peste 100 de angajaţi care vor asigura procesele logistice, la care se adaugă 50 de curieri şi subcontractori locali şi va reprezenta, datorită poziţiei geografice, o locaţie importantă pentru rutele de tranzit ale companiei.

„Hub Braşov va fi conectat cu depozitele din Bacău, Buzău, Arad, Oradea şi Cluj-Napoca, iar prin preluarea volumelor tranzitate prin Sibiu, vor creşte volumele procesabile pentru coletele venite din Europa. Aceste colete erau procesate doar in huburile de la Oradea şi Arad. Practic, datorită hubului de la Braşov, vom micşora substanţial timpul de tranzit al coletelor pentru 25% din volumele reţelei”, a explicat Radu Sticea, COO DPD România.

Hub Braşov reprezintă şi un punct de tranzit al coletelor către Vestul Europei.

„Dezvoltarea reţelei este importantă pentru trimiterea coletelor care provin de la companiile româneşti, care au sesizat oportunitatea de a vinde în toată Europa şi de a expedia prin intermediul DPD România în ţări precum Ungaria, Polonia, Cehia, Italia, Germania etc”, potrivit DPD.

Compania de curierat, activă pe piața locală din 2008, susține că a încheiat anul 2023 cu o creştere peste 15% a cifrei de afaceri. Compania are peste 2.200 de angajaţi şi livrează anual peste 25 de milioane de colete. DPD România are acces la o reţea de peste 100.000 de lockere şi oficii în 23 de ţări europene.

Parallax

Vizualizari
127
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.594
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.94

publishing: 3.1

expertise: 0.08

rating: 1.594

Articole publicate : 949
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri