Smile Media

[P] Elemente importante din poker care pot fi aplicate și în afaceri

afaceri poker

Anumite calități pe care jucătorii buni de poker le au pot fi aplicate cu succes și în afaceri. Cele două domenii, deși aparent foarte diferite, au în comun destul de multe lucruri. Iar studiile au demonstrat că cei care au abilități bune și la poker tind să aibă un succes mai mare în afaceri.

Ce au în comun însă cele două domenii? Atât în poker cât și în antreprenoriat trebuie să fii calculat, atent, să știi să faci față presiunii, dar și să știi să îți pui în valoare produsele, fie că vorbim despre cărțile pe care le ai, fie de produsele create de business-ul respectiv.

Așadar, iată câteva elemente din poker care pot fi aplicate și în afaceri

Calcularea riscurilor

În ambele domenii e nevoie să faci mereu calcule și să îți decizi cu atenție următorii pași. Desigur, instinctul joacă un rol cheie atât în poker cât și în afaceri, însă pentru a avea succes pe termen lung e nevoie de o strategie bine definită, care să conțină și calcularea riscurilor. Spre exemplu, cei care joacă pe un site de online poker se pot folosi diverse instrumente pentru a-și maximiza șansele - odds calculator, softuri de monitorizare a propriului joc și altele. Calcularea riscurilor este astfel un element cheie în poker, mai ales că ai nevoie de evaluări rapide și de calcule numeroase. Cât privește afacerile, este de înțeles de ce calcularea riscurilor este un element cheie, pentru a nu te arunca niciodată prea mult.

Rezistența la presiune

În momentul în care faci din jocul de poker ceva constant din viața ta, automat va trebui să începi să înveți cum să faci față presiunii. Dacă joci la turnee lungi vei avea foarte multe situații în care va trebui să iei decizii rapide. Spre exemplu, la cele mai mari evenimente din lumea pokerului sunt înscriși chiar și mii de jucători. Sita cerne, iar de la oră la oră sunt eliminați alți jucători. În fazele finale ajung doar cei cu abilități mai bune, dar și cei care reușesc să facă față presiunii cu brio. Și în afaceri se întâlnește o situație asemănătoare. Idei sunt multe, chiar promițătoare, dar diferența poate fi făcută și la nivel mental, de cei care fac față presiunii în momente cheie și nu cedează atunci când apar dificultăți.

Abilități de comunicare

În momentul în care joci poker live vei fi în situația în care vei întâlni foarte mulți oameni noi. Dincolo de acțiunea în sine, vei fi pus adesea în situația în care vei discuta cu niște necunoscuți, le vei afla poveștile și vei socializa. Acest joc îți va dezvolta foarte mult abilitățile de comunicare. Și în afaceri te vei lovi de situații în care vei cunoaște constant oameni noi și este important să ai abilitatea de a purta cu ușurință discuții cu ei. Chiar și acel "small talk" are farmecul lui până să ajungeți la lucruri concrete, legate de afaceri. Așadar, pokerul poate avea o influență bună din acest punct de vedere printre antreprenori.

Norocul ți-l mai faci și cu mâna ta

Chiar dacă este considerat un joc de noroc, pokerul este cu siguranță mai mult de atât. Drept dovadă că norocul nu contează așa mult este un subiect care apare constant de mai mulți ani: posibilitatea ca pokerul să devină un sport olimpic. Pokerul în sine este un joc de abilități, motiv pentru care la mesele finale de la turneele majore ajung de multe ori cam aceeași jucători. A crede că totul ține de noroc este ceva greșit. La fel se întâmplă și în afaceri. Când nu ai succes există riscul să dai vina pe ghinion, însă acest lucru nu poate fi întotdeauna valabil. De multe ori, norocul ți-l mai faci și cu mâna ta.

Îmbunătățirea skill-urilor de vânzare

Pokerul este un joc complex, în care nu contează doar cărțile pe care le ai în mână, mai ales când joci într-un cazinou, alături de prieteni sau într-un club. Când adversarii reușesc să-ți vadă reacțiile după ce primești cărțile diferența se poate face și din punct de vedere emoțional. Din acest motiv, unii jucători folosesc ochelari de soare când joacă poker, pentru ca mimica lor să nu fie trădată. Însă prin intermediul reacțiilor pe care le ai poți reuși să îi faci pe adversari să creadă că ai anumite cărți și să blufezi. Skill-urile de vânzare pot fi dezvoltate în jocul de poker deoarece poți deprinde anumite tactici de negociere.

Parallax

Vizualizari
101
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.436
Just for testing :

interaction: 0.86

popularity: 0.46

publishing: 2.89

expertise: 0.08

rating: 1.436

Content Marketing
SmileMedia nu ofera doar campanii. Functionam ca un digital newsroom capabil să creeze conținut de orice tip: grafic, text, foto, audio sau video.
Articole publicate : 1, 412
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri