Denisa Crăciun

eJobs: primele 10 luni din 2021 bat anul 2020 la numărul de joburi disponibile

Thumbnail

Peste 309.000 de noi joburi au fost deschise pe piața muncii în primele 10 luni ale lui 2021, cu 10.000 mai multe decât cele disponibile pe tot parcursul anului 2020, arată un studiu realizat de platforma de recrutare online eJobs.

Datele arată că în ianuarie – octombrie 2021 s-a înregistrat o creștere de aproape 16% a numărului de joburi noi comparativ cu aceeași perioadă a lui 2020, anul pandemiei COVID-19.

De asemenea, doar în luna octombrie 2021 au apărut peste 37.000 de noi locuri de muncă pe platforma eJobs.

Top domenii care au avut nevoie de mulți angajați în octombrie 2021

  1. Retail;
  2. Transport/Logistică;
  3. Prestări Servicii;
  4. IT/Telecom;
  5. Industria alimentară.

Fiecare dintre aceste domenii au deschis în octombrie 2021 peste 3.800 de poziții noi.

Primele 3 orașe care au avut cele mai multe locuri de muncă disponibile în octombrie au fost Cluj, Timișoara și Brașov nu doar că au egalat, ci au și depășit Bucureștiul la acest cpaitol, dar au avut împreună cu aproape 5.000 de joburi mai mult decât Capitala.

Astfel, doar primele două, Cluj și Timișoara, au fost foarte aproape de a egala oferta de locuri de muncă din București.

O altă creștere în luna octombrie a fost a joburilor remote. Așadar, din totalul de locuri de muncă noi disponibile în octombrie pe eJobs.ro, 8,2% au fost remote, în creștere față de septembrie, când reprezentau 6,6%, mai arată datele eJobs România.

„Ne bucurăm să vedem că nu doar angajații își doresc să lucreze remote, dar și angajatorii au înțeles nevoia acestora de flexibilitate, dovadă fiind creșterea numărului de joburi remote din ultima perioadă. Asta arată și că nivelul de încredere în echipe a crescut în multe companii și, de asemenea, că programele de evaluare a angajaților au fost regândite. Totodată, peste 95% dintre joburile noi din octombrie sunt full time, ceea ce demontează încă o dată alte credințe vechi apropo de flexibilitate, așa cum am văzut pe tot parcursul pandemiei: munca remote și joburile full time nu se exclud, ba din contră, se completează foarte frumos”, spune Bogdan Badea, CEO (director general) eJobs România.

În ceea ce privește nevoia de forță de muncă pentru joburile din afară, 15,5% din oferta lunii octombrie a anului 2021 a fost pentru străinătate, în creștere cu aproape 5 procente față de luna septembrie.

Cele mai multe locuri de muncă din străinătate au fost scoase la bătaie de țări precum Germania, Anglia, Olanda, Irlanda și Franța, iar domeniile cu cea mai mare ofertă de joburi au fost Transport/Logistică, Construcții, Producție, Medicină și Prestări servicii.

Totodată, interesul candidaților pentru joburile în afară rămâne la un minim istoric, doar 1,5% dintre aplicările aferente lunii octombrie fiind pentru poziții în străinătate.

„Ne așteptăm ca la final de an să se resimtă o ușoară încetinire a angajărilor, ca urmare a noilor restricții impuse, dar și din cauza sărbătorilor, când o mare parte dintre angajați intră în concedii. Cu toate acestea, credem că vom încheia anul într-o notă pozitivă, având în vedere că deja am depășit numărul de joburi înregistrat pe întreg parcursul lui 2020”, explică Bogdan Badea.

Luna octombrie s-a încheiat cu peste 994.000 de aplicări pentru job-uri pe eJobs.

În acest moment, peste 37.214 de locuri de muncă pentru România și străinătate sunt disponibile pe eJobs. Mai mult de 2 milioane de utilizatori unici folosesc în fiecare lună serviciile platformei eJobs.ro, iar zilnic sunt actualizate 7.000 de CV-uri, susține compania.

Parallax

Vizualizari
195
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri