Smile Media

webPR: Comunitatea rurala din Bihor: exemplu de buna practica pentru economia sociala

Imagine principala
webPR: Comunitatea rurala din Bihor: exemplu de buna practica pentru economia sociala
Aproape 100 de persoane – reprezentanti ai sectorului neguvernamental, specialisti in resurse umane, autoritati publice locale, specialisti in economie sociala, manageri de structuri de economie sociala, angajati in afaceri sociale- au participat la Evenimentul CRESC - Economia sociala incotro? Lectii invatate si perspective pentru Romania. Organizat la Oradea, in sala primitoare a modernului TradeCentre, in luna noiembrie, evenimentul a priejuit o dezbatere extrem de interesanta pe teme de actualitate privind economia sociala, impactul legislatiei, aspecte legate de sustinerea financiara a afacerilor sociale, ajutorul de stat si concurenta, rolul organizatiilor neguvernamentale in dezvoltarea economiei sociale, a achizitiilor publice ca instrumente pentru dezvoltarea acestui domeniu.

Afaceri sociale cu servicii din diferite domenii de activitate si-au prezentat oferta la acest eveniment:  productii de confectii si artizanat, productie peleti, servicii de curatenie, amenajare spatii verzi si spatii comunale, servicii de prelucrare lemn si productie mic mobilier din lemn, productie piatra si productie pavaje, servicii de monitorizare tematica de suport si servicii de consultanta pentru dezvoltarea capacitatii organizatiilor non-profit, transport adaptat, reparatii/intretinere si adaptare fotolii rulante.

Liviu Miclaus, directorul executiv al Organismului Intermediar Regional Nord-Vest POSDRU a participat la eveniment si a salutat rezultatele proiectelor CRESC- Capabil de reusita prin economia sociala: “Ceea ce faceti dumneavostra este un lucru mare: oferiti locuri de munca, oferiti servicii, platiti taxe si impozite in comunitati”, a marturisit Liviu Miclaus, salutand rezultatele proiectului.

Reprezentanti ai echipei de proiect au prezentat cele 14 afaceri sociale deschise in judetele Bihor, Alba si in Bucuresti, aratand impactul pozitiv al economiei sociale pentru dezvoltarea comunitatilor romanesti.

Prin acest eveniment am impartasit din experiența noastra si am aratat ca exista solutii pentru dezvoltarea comunitatilor din Romania. Judetul Bihor ne-a oferit cel mai fertil teren pentru initiative de dezvoltare comunitara. Aici am gasit cei mai calzi oameni, cei mai implicati. Componenta sociala a fost extrem de importanta, deoarece prin implementarea proiectelor am creat 84 noi locuri de munca. In plus, 350 de persoane au beneficiat de servicii integrate de consiliere, dezvoltarea abilitatilor, a cunostintelor si a stimei de sine. Prin discutiile de astazi cu specialisti in economie sociala, in resurse umane, cu reprezentanti ai autoritatilor publice locale, dar si ai sectorului privat, alaturi de oameni angajati in aceste structuri, ne-am propus sa identificam impreuna cu ce resurse ne mobilizam in continuare sa cream exemple de buna practica in acest sector.” a marturisit Adriana Dutu, reprezentant Euzone Consultancy Network.

Proiectul CRESC – Capabil de reusita prin economia sociala este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007 – 2013, Axa prioritara 6, Domeniul Major de Interventie 6.1 si este implementat pe o perioada de 14 luni, pana in luna decembrie 2015, in regiunile de dezvoltare Nord-Vest, Centru si Bucuresti-Ilfov. Informatii despre proiectul POSDRU puteti gasi accesand www.fonduri-ue.ro. Pentru detalii despre proiect si economia sociala, va invitam sa accesati platforma:

www.wiseromania.ro
Parallax

Vizualizari
53
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri