Raluca Abrihan

Dropbox, serviciu de stocare a fişierelor în cloud, se pregăteşte de listarea la bursă

Thumbnail

Compania ce oferă servicii de stocare de fişiere în cloud, Dropbox, evaluată la 10 miliarde de dolari, se pregăteşte în secret de listarea la bursă, spun surse citate de presa internaţională. Vânzările companiei au ajuns anul trecut la peste 1 miliard de dolari.

 

Goldman Sachs şi JPMorgan sunt adminstartorii care pregătesc listarea Dropbox la bursă, potrvit Bloomberg, iar listarea ar umra să aibă loc în prima parte a acestui an.

Acest anunţ vine la scurtă vreme după ce s-a scris în presa internaţională că şi startup-ul suedez Spotify -serviciul de muzică prin streaming, ar urma să se listeze la bursa din New York.

Dropbox a fost fondată în 2007 de Drew Houston și Arash Ferdowsi şi a ajuns anul trecut la o cifră de afaceri de peste 1 miliar de dolari şi este evaluată, în prezent, la 10 milioane de dolari.

În luna august a anului trecut, serviciul avea 500 de milioane de utilizatori, dintre care 200.000 erau firme, care îşi ţin fişierele stocate în cloud prin Dropbox.

Principalul competitor din piaţă, numit Box, s-a listat la bursă în 2015, iar de atunci acţiunile sale au crescut cu peste 50 de procente.

Parallax

Vizualizari
493
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri