Denisa Crăciun

Un distribuitor român de materiale de construcții a debutat pe piața AeRO a Bursei de Valori București

Thumbnail

O companie românească din domeniul distribuției materialelor și finisajelor pentru construcții a debutat vineri, 3 iunie, pe piața AeRO, segmentul de acțiuni al Sistemului Multilateral de Tranzacționare al Bursei de Valori București.

Acțiunile Sipex Company, companie fondată în 1997, se tranzacționează sub simbolul bursier SPX, conform unui comunicat al Bursei de Valori București.

Listarea companiei a fost precedată de plasamentul privat prin care compania a atras de la investitori 10,6 milioane de lei. Capitalizarea anticipată a companiei este de 170,6 milioane lei.

Pe 24 februarie 2022, Sipex a derulat un plasament privat de acțiuni, la care au participat 53 de investitori (37 persoane fizice și 16 juridice). Compania a emis 16.595.656 acţiuni ordinare în cadrul operaţiunii de majorare de capital, cu o valoare nominală de 0,10 lei/acţiune, la un preţ de subscriere de 0,64 de lei/acţiune.

În urma plasamentului privat, firma de distribuție de materiale de construcții a atras de la investitori 10,6 milioane lei.

„Astăzi,3 iunie 2022, este o zi importantă pentru echipa SIPEX deoarece odată cu listarea acţiunilor SIPEX pe piaţa AeRO, după 25 de ani de la înfiinţare, mai facem un pas în direcţia dezvoltării companiei noastre. Suntem în acest moment a doua companie de distribuţie a materialelor de construcţii din România şi vrem să ne consolidăm această poziţie. Acţionăm în 3 canale de vânzare şi anume: retail tradiţional, business to business şi on-line, iar experienţa căpătată în cei 25 de ani de existenţă ne dă dreptul să spunem răspicat că ştim ce trebuie să facem pentru a răsplăti încrederea acţionarilor noi, care au achiziţionat sau care vor achiziţiona acţiuni SIPEX”, spune Irinel Gheorghe, Director General Sipex Company.

Sipex a fost fondată în 1997. În prezent are 300 de angajați și beneficiază de 12 centre logistice în Ploiești, București, Pantelimon, Focșani, Suceava, Craiova, Cluj, Piatra Neamț, Iași, Timișoara, Vâlcea și Brașov.

Parallax

Vizualizari
274
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri