Denisa Crăciun

Directoratul de Securitate Cibernetică: Atenție la o nouă tentativă de phishing care vizează conturile de Instagram

Thumbnail

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) a transmis, miercuri, pe Facebook, că românii ar trebui să fie atenți la o nouă tentativă de phishing care afectează conturile de Instagram.

„Atenție la sms-urile, e-mail-urile sau mesajele primite pe social media din surse necunoscute ori de la numere scurte, care cer autentificarea în contul de Instagram sau resetarea parolei”, a transmis DNSC.

Thumbnail

Potrivit sursei citate, utilizatorii ar trebui să „nu furnizeze altor persoane date referitoare la coduri de autentificare sau astfel de link-uri pentru resetarea parolei”, pentru că pot pierde accesul la cont.

„Există posibilitatea ca atacatorii să se folosească de opțiunea 'forgot my password' din Instagram pentru a forța modificarea parolei. Dacă acest mesaj ajunge la dvs., înseamnă că cineva dorește să vă fure contul” – DNSC.

În plus, pentru a evita o astfel de situație, este recomandată activarea autentificării cu doi factori (2FA) din setările Instagram șiinstalarea unei soluții de securitate/antivirus pe dispozitive.

Sursă foto: DNSC

Parallax

Vizualizari
273
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri