Raluca Abrihan

Primii paşi pentru a deschide o firmă în Statele Unite

Thumbnail

Dacă vrei să deschizi o afacere în Statele Unite primul lucruri pe care trebuie să le ştii sunt condiţiile de obţinere a vizei. De ce tip de viză are nevoie un antreprenor care vrea să facă afaceri în SUA şi ce taxe trebuie să achite.

 

„Dacă ți-ai propus să îți deschizi o afacere în America, te ajută foarte mult să faci parte dintr-o țară care are tratate comerciale cu SUA. Și, în cazul în care ai deja un business în țara natală, îți va fi mai facil să faci unul și aici”, spune avocata Andreea Dumitru, fondatoarea cabinetului de avocatura Dumitru & Associates PC din New York.

Guvernul american, adaugă ea, înainte de a-ți da Viză, vrea să se convingă că ai fondurile necesare pentru a deschide firma aici. Și, mai ales, că instituția pe care ai gândit-o va genera suficienți bani, astfel încât să îți mai rămână și după ce vei acoperi cheltuielile aferente întreținerii companiei.

De altfel, businessul trebuie să aibă un impact economic pozitiv asupra economiei americane. Și, cu toate că în lege, pragul pentru a primi Viza E2, care se numește și viză de investitor, este de 40.000 de dolari, din experiență, avocata spune că trebuie să fie de minim 100.000 de dolari.

Atunci când Consulatul decide dacă o aplicație merită să fie aprobată, se uită mai întâi la investiția în business, adaugă ea. Ulterior, la câte locuri de muncă creează, cât este de inovativ și dacă va contribui semnificativ la economie.

„Printre cele mai mari beneficii pe care le oferă Viza E2, se numără posibilitatea care I se dă titluarului firmei de a locui în SUA pe o perioadă determinată și de a-și aduce familia aici. Este vorba despre soț/soție și copii cu vârsta de până în 21 de ani, necăsătoriți, cărora li se dă dreptul de a lucra și studia în State”, explică Andreea Dumitru. Totodată, investitorul principal își poate aduce și anumiţi anagjații pe viza E2.

Potrivit declarațiilor sale, categoria de Viză E2 permite antreprenorilor străini să rămână în America atât timp cât întreprinderea lor funcționează. „În urma șederii inițiale de până la doi ani, afaceristul trebuie să solicite prelungirea statutului în trepte de până la 2 ani. În același timp, businessul trebuie să producă venituri cât să sprijine atât titularul de viză E2, dar și familia acestuia. De asemenea, în cazul în care afacerea este încheiată, titularul vizei trebuie să se întoarcă în țara din care provine”, mai spune fondatoarea cabinetului de avocatură Dumitru & Associates PC.

„De asemenea, antreprenorii străini care investesc minim un million de dolari și au angajat cel puțin zece americani, pot obține Green Card-ul atât pentru propria persoană cât și pentru familiile lor”, a mai adăugat Andreea Dumitru.

În cazul în care un om de afaceri străin are un business în țara natală și și-a propus să deschidă o sucursală în America, pe Viza L1 Intercompany transferee își poate aduce în SUA și angajații.

Sunt aproximativ 22 de milioane de romani, iar in State, 321 de milioane de americani, venitul mediu in Romania este undeva pe la 21.000 de dolari/an, in america venitul mediu este de 57.000 de dolari pe an – spune Rebecca Bextel, Managing Member Mountain Business Center, companie de consultanta si intermediere pentru antreprenorii straini care vor sa isi deschida o firma in Jackson, Wyoming, SUA.

Citeste cum înfiinţezi o firmă în SUA: deschidere de cont bancar şi înregistrarea firmei

Parallax

Vizualizari
6547
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Salariul mediu brut in Romania in septembrie 2017 a fost de 3305 lei, deci 845 dolari pe luna sau 10140 de dolari pe an. Nu 21.000 de dolari/an cum spune Rebecca Bextel.

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri