Denisa Crăciun
O companie de construcții și dezvoltare logistică dă startul unei noi investiții, într-un parc logistic de peste 16.000 mp „care va prelua cererea crescută din piață” pentru spații logistice frigorifice și care va fi amplasat în nordul Bucureștiului, potrivit unui comunicat transmis, vineri, StartupCafe.ro.
Valoarea investiției se ridică la aproape 20 de milioane de euro, potrivit companiei de construcții Masterbuild – General Contractor & Developer. Parcul logistic de peste 16.000 mp, construit pe o suprafață de teren de 34.000 mp, va fi amplasat la nord de București, în zona Butimanu – Dâmbovița, cu acces direct la DN1A, iar construcția propriu-zisă a acestuia va începe în a doua jumătate a lui 2022.
Parcul logistic va prelua cererea crescută din piață pentru spații industriale și de depozitare cu conditii termice speciale, solicitate îndeosebi de industriile producătoare de bunuri de larg consum (carne, lactate, legume, fructe) dar și de industria farmaceutică sau alte sectoare active în domeniul bunurilor perisabile, spune compania de construcții.
„Există o cerere crescută pe piață pentru segmentul de spații frigorifice – spații de depozitare cu temperature controlată, iar zona dintre București și Ploiesti, acolo unde este amplasat noul parc logistic este foarte activă, atât din perspectiva businessurilor agricole cât și din perspectiva procesatorilor de alimente”, spune Ștefan Vayna, CEO Masterbuild – General Contractor & Developer.
Proiectul, dezvoltat în regim Build – to - Suit, va beneficia de standarde de construcție clasa A, cu o înălțime a halelor de până la 14 metri și elemente de construcție sustenabilă, pentru optimizarea consumurilor de utilități și a costurilor de mentenanță la locație.
Proiectul este prevăzut cu panouri fotovoltaice și un acoperiș verde extensiv ultraușor, ceea ce va însemna o scădere a costurilor legate de energie și mentanață de până la 30%, susține compania de construcții.
Zonele de birouri vor fi de asemenea de clasă A, prevăzute cu sistem de administrare automatizată (BMS - Building Management System). Din punct de vedere al sustenabilității, proiectul va fi certificat BREEAM (sistemul european de certificare a sustenabilității).