Smile Media

[P] Cum poți simplifica procesele de administrare personal și salarizare în afacerea ta? Descoperă alături de VON Consulting

administrare personal

Administrarea unei afaceri și a unui colectiv de angajați implică numeroase resurse, de la cele de ordin financiar, la cele de timp, personal, iar lista poate continua. Volumul sarcinilor este, de asemenea, unul considerabil, ceea ce înseamnă că oricât de bine pregătit ar fi un director general, este imposibil să poată acționa în permanență în cea mai inspirată manieră.

Un studiu realizat în Statele Unite a adus în atenția publică faptul că 33% dintre angajatori comit anual erori la capitolul „administrarea salariilor”, fapt ce le cauzează penalități costisitoare. Realitatea nu este departe de acest procent nici în Europa. Așadar, nu e de mirare că din ce în ce mai multe companii optează pentru externalizarea serviciilor de salarizare sau de administrare personal. Însă care sunt principalele avantaje ale unei astfel de practici? Pentru început, poate ar fi necesar să știți că...

Optimizarea costurilor nu este un mit

Ce ați alege? Colaborarea cu angajații proprii ori cu părți terțe pe parte de salarizare/administrare personal? Prima variantă ar părea mai avantajoasă, așa-i? Însă realitatea poate fi surprinzătoare. În medie, delocalizarea serviciilor de payroll (salarizare) ajută afacerile mici să optimizeze până la 18% din costuri. Mecanismul din spate e cât se poate de simplu: ai la dispoziție o echipă formată din oameni cu experiență, cărora nu trebuie să le asiguri sesiuni de formare sau acces la diferite echipamente ori programe, dar care finalizează în cel mai scurt timp posibil solicitările primite, având la dispoziție o rețea amplă de contacte.

Transparența în comunicare este puternic valorificată

Structurile ierarhice îngreunează adesea procesul de comunicare. În consecință, este posibil ca anumite informații să fie neglijate, deși au relevanță pentru adoptarea unor decizii ulterioare. Prin externalizarea serviciilor de salarizare sau de administrare personal sunt furnizate rapoarte periodice sau la cerere (precum raportul fiscal lunar, nota contabilă și costul angajaților pentru fiecare lună). În plus, este întărită și legătura cu angajații, întrucât în orice moment le poate analiza cineva cererile ori solicitările de documente oficiale.

Procedurile birocratice sunt simplificate

Administrarea unei afaceri poate părea extrem de simplă... în lipsa cunoștințelor birocratice. Adevărul este că atât gestionarea noilor angajați, cât și plata salariilor presupun multe acte, ce trebuie să fie înregistrate în timp util de instituțiile statului, fiind astfel asigurată desfășurarea activității într-un cadru legal. Însă ce se întâmplă atunci când nu știi care sunt procedurile? Sau când nu ai timpul necesar pentru a le urma? Dacă ai luat în calcul să-ți mărești echipa cu o persoană specializată în domeniu, ar fi necesar să te gândești la perioada de recrutare și la suma oferită în schimbul serviciilor. E posibil să constați că nu este rentabil pe termen lung și nici avantajos pe termen scurt.

Oferta VON Consulting

Externalizarea serviciilor de salarizare sau de administrare personal au avantajele lor incontestabile. VON Consulting, companie ce oferă servicii de recrutare și HR, vă aduce în atenție oferta „Payroll and administration of personnel”, care presupune acces facil la o echipă experimentată. Concret, responsabil de sectorul de salarizare va fi un contabil autorizat, cu o experiență de peste 15 ani, iar de administrarea personalului se va ocupa un profesionist specializat în documentație de muncă și contracte, cu o experiență de peste 10 ani.

Printre activitățile desfășurate lunar de echipa VON se numără:

  • gestionarea dosarelor de personal;
  • întocmirea și înregistrarea în Registrul Electronic (REVISAL) a contractelor/acordurilor de muncă temporară;
  • întocmirea fișelor de lichidare, a certificatelor de angajare și a tuturor documentelor necesare încetării unui contract de muncă;
  • întocmirea fișelor salariale lunare pe baza pontajelor furnizate de persoana ta de contact; procesarea salariilor în funcție de zilele lucrate, concedii etc.;
  • plata salariilor conform contractului de muncă, respectând ziua de plată prevăzută;
  • întocmirea Declarației 112 în scop fiscal și depunerea acesteia la Administrația Financiară;
  • întocmirea raportului fiscal lunar, a notei contabile și a costului angajaților pentru fiecare lună.

VON Consulting asigură o comunicare rapidă, oferind răspuns solicitărilor, de obicei, în 12 ore. În plus, pune accent pe eficiență și găsește soluțiile optime când vine vorba de predarea documentelor (de la transmiterea unor versiuni scanate, la cea prin curier sau punerea la dispoziție a unor șabloane ce pot fi completate și semnate local). VON Consulting oferă beneficii suplimentare companiilor cu peste 50 de angajați - taxa per administrare salariat va rămâne aceeași, însă va fi inclus accesul la o platformă ce permite gestionarea și monitorizarea online din partea angajatorului, precum și accesul personal al fiecărui membru din echipă la situația sa online pentru vacanțe sau verificarea diverselor cereri.

Solicitați oferta personalizată pentru compania dvs. trimițând un e-mail cu subiectul „Ofertă salarizare personal” la adresa office@vonconsulting.ro. Puteți oricând afla  mai multe despre restul serviciilor oferite de VON Consulting accesând www.vonconsulting.ro.   

Despre VON Consulting

VON Consulting are o experiență de 20 de ani în a ajuta afacerile IT să se dezvolte, oferind consultanță în resurse umane, servicii de salarizare și administrare personal, servicii de consultanță în recrutarea de personal companiilor din telecomunicații, producție industrială (semiconductori), producție aplicații în telecomunicații ș.a.

Divizia de consultanță tehnică VON Tech oferă proiectare și verificare hardware, precum și servicii de dezvoltare software, implementare și testare de aplicații în telecomunicații.
VON Consulting poate oferi companiei tale cele mai agile, rentabile și calitative servicii de pe piață. Vorbim, ascultăm, oferim rezultatele dorite.

 

Parallax

Vizualizari
89
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.436
Just for testing :

interaction: 0.86

popularity: 0.46

publishing: 2.89

expertise: 0.08

rating: 1.436

Content Marketing
SmileMedia nu ofera doar campanii. Functionam ca un digital newsroom capabil să creeze conținut de orice tip: grafic, text, foto, audio sau video.
Articole publicate : 1, 408
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri