Smile Media

[P] Cum alegi cele mai bune atomizoare si vermorele electrice?

Thumbnail

Dacă te numeri printre pasionaţii de grădinărit sau ești unul dintre antreprenorii care se ocupă activități agricole, siguranță cunoști importanța tratamentelor împotriva dăunătorilor.

Tratamentele realizate cu soluţiile de pulverizare sunt cheia care te ajută să obţii recolte sănătoase, calitative. Achiziţionarea unui atomizor sau a unui vermorel este o sarcină ce trebuie tratată cu multă responsabilitate.

În rândurile următoare vom vedea care este diferența dintre un atomizor şi un vermorel, şi care sunt aspectele pe care trebuie să le urmăreşti pentru a avea certitudinea că investești într-un dispozitiv eficient. 

Ce este un atomizor?

Atomizorul este un dispozitiv de pulverizare foarte eficient în realizarea lucrărilor de prevenţie fitosanitare. Este portabil şi poate fi utilizat cu succes pe suprafețe mici, medii sau mari. Are în componență un  recipient pentru depozitarea substanţei tratament dar şi o turbină care permite împrăștierea eficientă a chimicalelor. Atomizorul este instrumentul cheie pentru sere, grădini de legume, zarzavaturi, flori.

Ce este un vermorel?

Vermorelul este şi el un dispozitiv de împrăştiere a tratamentelor fitosanitare, însă este destinat pentru culturile viticole şi pomicole. Construcţia specială a dispozitivului permite răspândirea uniformă a materialului fitosanitar. Ca şi atomizorul este un instrument portabil ce necesită intervenția omului pentru a fi pus în funcţiune.

Cum alegi cele mai bune dispozitive de împrăştiere a materialului insecticid/erbicid

Cum am precizat în rândurile anterioare, cele două tipuri de echipamente sunt manevrate de om. Deci selectarea trebuie realizată în funcție de dimensiuni, materiale, ergonomie, preţ. 

Construcția echipamentelor trebuie să fie una ergonomica şi să protejeze pe cel ce manipulează aparatul. Dacă materialele utilizate sunt solide şi grele dispozitivele vor deveni greoaie şi inconfortabile pentru personalul manipulator. O atenție sportivă trebuie să se acorde turbinei, aceasta eficientizează procesul de împrăştiere a substanţelor. Şi accesoriile dispozitivelor trebuie atent verificate. Dacă sunt bine optimizate şi au structura ergonomică sunt facil de utilizat şi permit împrăștierea eficientă, adică permit realizarea operaţiunilor rapid. 

Bugetul este o altă constantă de care trebuie să se țină seama. Aceasta este de natură personală. 

Parallax

Vizualizari
86
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.436
Just for testing :

interaction: 0.86

popularity: 0.46

publishing: 2.89

expertise: 0.08

rating: 1.436

Content Marketing
SmileMedia nu ofera doar campanii. Functionam ca un digital newsroom capabil să creeze conținut de orice tip: grafic, text, foto, audio sau video.
Articole publicate : 1, 408
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri