Redactia StartupCafe.ro

Crypto: Prețul Bitcoin, pe tendință de scădere, în ultima săptămână

coindesk-pret-BTC-2023

Prețul Bitcoin a picat cu aproape 2.500 de dolari pe unitate în ultima săptămână, „tendință de scădere” remarcată și de un analist al platformei de tranzacționare eToro.

Potrivit Coindesk, în urmă cu o săptămână, pe 30 mai 2023, prețul Bitcoin era cotat la 28.044 de dolari, scăzând destul de ușor în zilele care au urmat. Luni, 5 iunie, însă, Bitcoin a avut o cădere mai abruptă, până la un nivel minim de 25.562 de dolari. Diferența de 2.482 de dolari în mai puțin de o săptămână înseamnă o scădere procentuală de 8,85%. Marți, 6 iunie, BTC a început să-și mai revină puțin, ajungând la 25.708 dolari, în jurul orei 14.30.

„Prețul bitcoin a avut o tendință de scădere săptămâna trecută, pierzând aproximativ 5% de la o săptămână la alta, în timp ce investitorii continuă să aștepte și să evalueze evoluțiile macroeconomice. Piața cripto nu a reacționat în mod semnificativ la succesul acordului privind ridicarea plafonului de îndatorare din SUA, ceea ce sugerează că investitorii sunt mai mult orientați spre alte domenii” - a comentat, marți, analistul eToro Simon Peters, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

El a mai remarcat că „piețele rămân liniștite”, „în ciuda succesului final al acordului privind plafonul de îndatorare” a SUA. „Eliminarea îndoielilor cu privire la plafonul datoriei în SUA ar trebui să fie un suport pentru piață, dar este puțin probabil ca lucrurile să se schimbe pe termen foarte scurt”, a mai afirmat Peters.

Asia depășește SUA la fluxurile de tranzacționare BTC

Dominația SUA privind achiziționarea și vânzarea de Bitcoin „s-a evaporat” în ultimul an, potrivit datelor furnizate de Glassnode, citat de Simon Peters, de la eToro.

Entitățile americane care dețin bitcoin au scăzut cu 11%, în timp ce Asia a înregistrat o creștere de 10%.

Glassnode mai observă și o schimbare în activitatea stablecoin în SUA, cu ieșiri considerabile ale token-urilor susținute de monede tradiționale. Datele sugerează că expansiunea piețelor din 2020-21 a fost determinată de investitorii americani în cripto și mai ales în bitcoin.

„Dar ceea ce este clar acum este că reversul se confirmă - după o perioadă de volatilitate a pieței și de incertitudine în ceea ce privește statutul juridic al multor proiecte din SUA. Ieșirile nu sunt neașteptate atunci când există o lipsă de direcție din partea legislatorilor, trimițând fluxurile de capital către alte regiuni cu un statut mai clar pentru piața cripto” - concluzionează analistul eToro.

Dezvoltatorii Bitcoin iau în considerare eliminarea memecoins

Un alt element relevant pentru tranzacțiile cu Bitcoin, remarcat de analistul eToro este legat de apariția monedelor tip memecoin, cum este PEPE.

Simon Peters observă că:

  • „Blockchain-ul Bitcoin a fost tulburat în ultimele luni de apariția memecoin-urilor, cum ar fi PEPE, emise în rețea. Valoarea token-ului a crescut vertiginos, pe măsură ce speculatorii s-au îngrămădit să-l tranzacționeze, dar acest lucru a provocat o reacție semnificativă din partea comunității Bitcoin.
  • Introducerea acestor token-uri în rețeaua bitcoin a încetinit timpul de tranzacționare și a dus la creșterea taxelor. În prezent, dezvoltatorii poartă discuții tensionate pentru a decide dacă să elimine sau nu complet această funcționalitate pentru a proteja rețeaua.
  • Conform unui articol publicat de Bloomberg, dezvoltatorii ar putea face ca aceste tranzacții să devină ilegale în cadrul rețelei, ceea ce le-ar omorî valoarea dintr-o lovitură. Piața pentru PEPE a reacționat foarte prost la această veste, prețul token-ului scăzând substanțial”.
Parallax

Vizualizari
603
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.594
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.96

publishing: 3.09

expertise: 0.08

rating: 1.594

Articole publicate : 1, 018
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri