Denisa Crăciun

Piața crypto stagnează. Prețul Bitcoin și Ethereum în ultimele 7 zile (analist)

crypto

Piața crypto este în continuare în stagnare, potrivit unui analist care arată că în ultimele șapte zile, prețul bitcoin a fost în general plat, cu o scădere de 0,43% de la o săptămână la alta.

Săptămâna trecută, BTC a început cu prețul de peste 25.600 de dolari, potrivit lui Simon Peters, analistul platformei de investiții eToro pentru piața crypto. În mare parte, prețul său a stagnat, dar a existat o „mică revenire”, de scurtă durată, spune analistul, la sfârșitul săptămânii, care a dus criptoactivele la peste 26.000 de dolari.

Luni dimineață, pe 11 septembrie, Bitcoin se tranzacționa în jurul valorii de 25.540 dolari pe eToro.

Între timp, Ethereum a înregistrat un declin de 1,3% săptămâna trecută, prețul său scăzând de la peste 1.615 dolari la putin sub 1.600 de dolari. Luni, 11 septembrie, în jurul orei 12.45, prețul Ethereum ajunsese la 1576 dolari. 

Ce se mai întâmplă, între timp, în lumea crypto

Un miner de bitcoin a fost plătit cu aproape 32 de milioane de dolari pentru a renunța la minat, potrivit analistului. Riot Platforms a declarat că a fost plătită cu 31,7 milioane de dolari de către rețeaua de energie texană pentru a înceta operațiunile, cu scopul de a reduce cererea de energie electrică - care a crescut brusc pe fondul nivelului ridicat de căldură.

Conform analistului: 

  • De ceva timp, bitcoin a fost prezentat ca o supapă eficientă de eliberare a energiei, în special pentru sursele de energie regenerabilă care ar putea avea o producție intermitentă. De exemplu, exploatarea minieră a bitcoin poate absorbi excesul de energie solară sau eoliană atunci când volumele sunt mari, dar cererea este redusă, ceea ce contribuie la viabilitatea financiară a acestor operațiuni.
  • Într-adevăr, săptămâna trecută, în Regatul Unit, am asistat la eșecul unei licitații pentru energie eoliană din cauza costurilor nerentabile asociate. Deși există o multitudine de probleme de guvernanță și de reglementare, exemplul minerului texan ar putea reprezenta o oportunitate pentru sectorul energetic de a schimba aspectele economice ale producției de energie din surse regenerabile.

Ce mai arată analiza:

G20 insistă asupra cadrului de reglementare a criptoactivelor

În cadrul reuniunilor G20 din India, țările participante și-au afirmat sprijinul pentru punerea în aplicare a Cadrului de raportare a criptoactivelor (Cryptoasset Reporting Framework - CARF) al OCDE.

CARF a fost introdus de OCDE în octombrie 2022 ca un cadru provizoriu pentru schimbul de informații între țări în vederea creșterii vizibilității tranzacțiilor internaționale cu criptomonede. Acest lucru ar oferi țărilor o mai bună supraveghere a pieței și ar îmbunătăți capacitățile de colectare a impozitelor și de prevenire a fraudei.

Deși CARF rămâne în continuare relevant pentru sector, mai multe țări au început propriile procese de reglementare, cum ar fi MiCa în UE și Legea Serviciilor Financiare și a Piețelor propusă în Marea Britanie. Reglementarea pieței cripto este un pas important în garantarea protecției participanților pe piață, permițând în același timp dezvoltarea continuă a sectorului.

Un utilizator a plătit 500.000 de dolari pentru o tranzacție bitcoin

Un singur comision de tranzacție tocmai a depășit 500.000 de dolari - sau aproximativ 19 bitcoin - potrivit Whale Alert. Nivelul taxei este extrem de neobișnuit, dar pare să fi fost acceptat de către cel care a efectuat tranzacția.

Comisioanele tipice pentru tranzacțiile cu bitcoin costă în jur de 2,1 dolari astăzi, dar acestea fluctuează în funcție de cererea din rețea și de alte variabile. În luna mai, comisioanele au ajuns până la 30 de dolari, de exemplu, datorită episodului privind ordianals, în care volumele de tranzacții au îngreunat serios funcționarea rețelei.

Taxa de 500.000 de dolari este extrem de neobișnuită, deoarece nu mărimea tranzacției este cea care dictează costul. Este potențial probabil ca această taxă să fi fost plătită din eroare. În esență, comisionul se plătește pentru puterea de calcul a calculatoarelor pentru efectuarea tranzacției, deci depinde în mare măsură de ceea ce este disponibil la un moment dat. În acest caz, taxa a fost de peste trei ori mai mare decât recompensa obișnuită pentru extragerea unui bloc.

Deși este important ca utilizatorii de bitcoin să fie atenți la costurile comisioanelor, este puțin probabil ca aceștia să primească o factură atât de mare pentru orice tranzacție bitcoin!

---

Citește și:

Parallax

Vizualizari
904
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 

  Ultimele știri